/ מתכונים / חגים / אוזני המן מלוחות במילויים שונים

אוזני המן מלוחות במילויים שונים

 

אמנם התאריך המקורי של פורים כבר עבר, אבל זה לא אומר שבמועד החדש שהאוניברסיטה נתנה לנו, נוותר על החגיגות ולא נהנה עד הסוף. קבלו מתכון לאוזני המן מלוחות במגוון מילויים מגניבים – בטטה, ברוקולי ופטריות.

מכינים את הבצק לפי ההוראות, יוצרים כדור ומועכים מעט לצורת פיתה.
מקררים, מרדדים וקורצים עיגולים.

מכינים את המלית שבחרתם בהתאם להוראות ושמים במרכז כל עיגול
בצק כפית מהמלית.

סוגרים 3 פינות ליצירת אוזן המן משולשת ומהדקים היטב.

מקפיאים למינימום שעה ומכניסים  לתנור למשך 20-25 דקות. בתאבון(:

רכיבים: (כ- 30 אוזני המן)
לבצק:
3 כוסות (420 גרם) קמח רגיל
1 כף שטוחה מלח
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
1-3 כפות מים קרים (לפי הצורך)
1 ביצה טרופה להברשה
מילוי פטריות וגבינות:
סלסלת פטריות שמפניון, ללא ה"רגל", חתוכות קטן
1 בצל גדול, קצוץ דק
1 שן שום כתוש
100 גרם גבינת קשקבל מגורדת (או גבינה צהובה שאוהבים)
50 גרם חמאה
1 כף שמן זית
מלח,פלפל לבן טחון
מילוי בטטה וגבינת עיזים:
4-5 בטטות בינוניות,קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
1 גליל גבינת עיזים (פרומעז/גד-עז וכד'), חתוכה לקוביות
4-5 גבעולי זעתר או תימין , חתוכים לפיסות באורך כ- 2 ס"מ
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
מילוי ברוקולי וריקוטה:
2 ראשי ברוקולי, מופרדים לפרחים
1 שן שום כתוש
200 גרם גבינת ריקוטה (או גבינה בולגרית מפוררת או גבינת שמנת)
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית

הכנה:
לבצק: שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח ומערבלים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה הטרופה וממשיכים לעבד ב"פולסים" (לחיצות קצרות) רק עד שנוצר גוש בצק אחיד. אם הבצק יבש מעט ופירורי, מוסיפים את המים הקרים בהדרגה על שמרקם הבצק גמיש ואחיד. מוציאים מהקערה, יוצרים כדור ומועכים מעט לצורת פיתה (לשים את הבצק כמה שפחות), עוטפים היטב בשקית או בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
לאחר הקירור, מרדדים את הבצק לעובי של 4-5 מ"מ וקורצים עיגולים (עם כוס או חותכן) בקוטר 6-8 ס"מ (תלוי בגודל אוזני ההמן שרוצים). מברישים כל עיגול בביצה הטרופה (ממש לפני שממלאים את אוזני ההמן).
למלית פטריות: ממיסים על להבה בינונית את החמאה עם שמן הזית. מוסיפים אז הבצל ומטגנים להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות והשום ומטגנים את שכל הנוזלים שהפטריות הגירו מתאדים. מתבלים במלח ובפלפל ומצננים. מוסיפים את הגבינה המגורדת ומערבבים. שמים במרכז כל עיגול בצק (לאחר שהוברש בביצה) כפית מהמלית. סוגרים 3 פינות ליצירת אוזן המן משולשת ומהדקים היטב את הבצק כדי שלא יפתח באפייה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקפיא למינימום שעה (אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא כשבוע).
למלית הבטטה: מניחים בתבנית אפייה את כל הרכיבים למלית, מלבד הגבינה, ומערבבים היטב. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-  190 מעלות ואופים 20-30 דקות, עד לריכוך קל (אחרי 15 דקות אפייה מנערים מעט את התבנית). מוציאים ומצננים. מערבבים עם קוביות הבטטה. ממלאים לפי ההנחיות במלית הפטריות.
למלית הברוקולי: חולטים את פרחי הברוקולי במים רותחים עם מלח למשך 3 דקות. מסירים מהאש, מסננים ושוטפים במים קרים. מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את הברוקולי עם השום והתבלינים על להבה בינונית 4-5 דקות עד להזהבה קלה. מצננים, חותכים את הברוקולי לחתיכות קטנות ומערבבים עם הגבינה. ממלאים לפי ההנחיות במלית הפטריות.
סיום ההכנה: מכניסים את אוזני ההמן לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 20-25 דקות (תלוי במשך הזמן שאוזני ההמן היו בהקפאה), עד שפינות הבצק מתחילות לקבל גוון מוזהב. אפשר להגיש חם או בטמפ' החדר.
החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון שאתם חייבים לשתף? שלחו לנו ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

 

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top