/ מתכונים / פשטידות ומאפים / בורקסים הום-מייד

בורקסים הום-מייד

אתם בטח שואלים את עצמכם למה להכין בורקסים כשאפשר ללכת למאפייה הסמוכה ולקנות בורקסים טריים? התשובה היא כי זה כיף, קל והתוצר משתלם! כנסו, צפו, נסו פעם אחת ולא תתאכזבו!  

מלית תפוחי אדמה על בסיס פירה.


מוסיפים לפירה בצל מטוגן ומתבלים.

 


לוקחים עיגול מלאווח ומניחים על חצי ממנו מלית.

 


מכסים את המלית בחצי העיגול הריק ומהדקים את השוליים.

 


מברישים את החלק העליון של הבורקסים עם ביצה.

 


אופים בתנור שחומם מראש כ- 20 דקות ובתאבון(:

 

מצרכים:

חבילת מלאווח מופשרת
1 ביצה
שומשום

אופציות למילוי:

1. מלית גבינה:
150 גר' גבינת קשקבל
150 גר' גבינה בולגרית
1 ביצה
מלח ופלפל שחור טחון
פירורי לחם (להוסיף רק אם התערובת דלילה)

2. מלית תפוחי אדמה
פירה תפוח אדמה (מרבע קילו תפו"א)
מעט שמן זית
1 בצל קטן קצוץ
1 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור טחון
1 ביצה

הכנת אופציה 1- מערבבים את כל החומרים יחד (אפשר להוסיף זיתים/ תירס/ מה שרוצים).
הכנת אופציה 2- מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל והשום עד להשחמה קלה. מוסיפים לפירה ומתבלים. מערבבים ומצננים.

הכנת הבורקסים:
לוקחים עיגול מלאווח, מניחים על חצי מהעיגול מלית (משאירים שוליים ריקים של סנטימטר וחצי בערך).
מכסים את המלית בחצי העיגול הריק ומהדקים ממש חזק את השוליים (אפשר ללחוץ עם מזלג). יוצא "בורקס" בצורת חצי עיגול.
טורפים את הביצה היטב ומברישים את החלק העליון של הבורקסים. מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות למשך כ- 20 דקות- עד שהבצק תפוח ושחום.

טיפ: מלבד שתי האופציות למילוי אפשר למלא את הבורקס בכל דבר שאוהבים: פטריות מוקפצות עם בצל, חצילים קלויים מעורבבים עם גבינה בולגרית וביצה, מחית בטטה וכו'.

אם גם לכם יש משהו לספר, לכתוב ולשתף, שלחו לנו ואולי כתבתכם תתפרסם בבאר.

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top