/ מתכונים / ירקות / ברוקולי אפוי בפנקו ופרמזן

ברוקולי אפוי בפנקו ופרמזן

 

לאוהבי הברוקולי מביניכם (ואנחנו יודעים שיש כאלו), השבוע הבאנו לכם מנה פשוטה – פשוטה וטעימה טעימה. זה לא רק נראה טוב ונשמע טוב- זה טו – אוב! לאחר שתנסו אותה פעם אחת, לא תוכלו להפסיק- וזה בדוק!

 

מצרכים:

 

2-3 ראשי ברוקולי
150 גר' חמאה מומסת
3/4 כוס פירורי פנקו (אם אין- אפשר פרורי לחם)
3 שיני שום כתושות
50 גר' גבינת פרמזן מגוררת
3 כפות שומשום
מלח, פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

 

מפרקים את ראשי הברוקולי לפרחים. מכניסים לסיר עם מים רותחים מומלחים מעט למשך כ- 3 דקות עד שהברוקולי מתרכך קלות.
מוציאים את הברוקולי מהסיר, מסננים, שוטפים במים קרים וממשיכים לקרר בכלי עם מים קרים עד לשימוש.
מערבבים בקערה את כל יתר החומרים. התערובת נראית כמו משחה וזה בסדר.
מסננים את פרחי הברוקולי, מייבשים מעט בנייר סופג או במגבת ומסדרים בתבנית.
מורחים היטב את הפרחים בתערובת החמאה (רצוי למרוח את פרחי הברוקולי מכל הכיוונים ולא רק מלמעלה).
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות ואופים למשך כ- 30 דקות עד שהמאפה מזהיב.
מגישים חם או פושר.

גיוונים:

אפשר להוסיף 3 כפות צנוברים לתערובת החמאה.
אפשר להחליף מחצית מכמות הברוקולי בכרובית.

עלות משוערת למנה: כ- 26 שקלים

אם גם לכם יש מתכון מנצח שלחו אותו אלינו ואולי הוא יתפרסם בבאר. 

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top