/ מתכונים / קינוחים / טבעוני: בננות בטמפורה ברוטב מייפל ושוקולד

טבעוני: בננות בטמפורה ברוטב מייפל ושוקולד

 

ביום הבחירות יהיה לכם הרבה זמן פנוי. לאחר שתעשו את כל מטלות הבית שדחיתם לחופש, ותמתינו במתח לתוצאות, קחו כמה דקות והכינו מאכל שיפיג כל מתח – בננות בטמפורה ברוטב מייפל ושוקולד! כי למה לא להפוך את היום למתוק יותר?

 

שמים את הקמח בקערה ומוסיפים בהדרגה את הבירה תוך כדי בחישה
מוסיפים מלח וסוכר ומערבבים. מכניסים למקרר לכ- 30 דקות 
 


מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר על להבה בינונית-גבוהה, 
טובלים את הבננות מכל הצדדים בבלילה. 

 


מטגנים את הבננות עד להזהבה משני הצדדים. מעבירים לצלחת הגשה
ומוזגים מעל סירופ מייפל או שוקולד (או שניהם). בתיאבון(:

 

רכיבים:
לטמפורה:
3/4 כוס קמח תופח
160 מ"ל  (2/3 כוס מדידה) בירה בהירה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית סוכר דמררה (חום בהיר). אם אין אפשר סוכר רגיל

6 בננות קטנות-בינוניות
שמן לטיגון עמוק
סירופ מייפל או סירופ שוקולד צמחי

הכנה:
שמים את הקמח בקערה ומוסיפים בהדרגה את הבירה תוך כדי בחישה (מומלץ במטרפה ידנית). מוסיפים מלח וסוכר ומערבבים. מכניסים למקרר לכ- 30 דקות (אפשר יותר).
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר על להבה בינונית-גבוהה. טובלים את הבננות מכל הצדדים בבלילה ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים (2-3 דקות מכל צד). מוציאים לנייר סופג, מעבירים לצלחת הגשה ומוזגים מעל סירופ מייפל או שוקולד (או שניהם). מגישים מייד.

החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון שאתם חייבים לשתף? שלחו לנו ואולי הוא יתפרסם ב"באר". 

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top