/ מתכונים / ירקות / טבעוני: גיבץ'- תבשיל ירקות

טבעוני: גיבץ'- תבשיל ירקות

 

את המאכל הזה רבים מכירים מבית ההורים, אחרים כבר הספיקו לשכוח ממנו לפני שנים, ומה עם מי שכלל לא מכירים? תבשיל גיבץ' עשיר בירקות – אם לא בשביל הנוסטלגיה, לפחות בשביל הטעם.

 


שמים בסיר עם שמן את הירקות בהפרש של 4-5 דקות אחד מהשני.

 


מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת התבלינים, מערבבים ומכסים.

 


מסירים מהאש ומכניסים לתנור לכחצי שעה. בתאבון(:

 

 

רכיבים:
1 בצל חתוך גס
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות גדולות
1 גזר ארוך חתוך לטבעות
2 קישואים חתוכים לטבעות
3 שיני שום חתוכות לטבעות (או 2 כפיות שום כתוש)
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות-בינוניות
1/2 כרובית קטנה מפורקת לפרחים
1/2 חציל חתוך לקוביות גדולות
1/2 כרוב, חתוך גס
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 קופסא (400 גרם) עגבניות מרוסקות
1 כף שטוחה פפריקה
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון
• לא חייבים להשתמש בכל מגוון הירקות שבמתכון (אבל מומלץ מאוד לא לוותר על הכרוב ועל תפוחי האדמה). כמו כן, ניתן להחליף ירקות מסוימים באחרים.

 

הכנה:
מחממים שמן בגובה 1 ס"מ על להבה בינונית-גבוהה בסיר רחב. מוסיפים את הירקות אחד-אחד בהפרש של 4-5 דקות אחד מהשני לפי הסדר הבא: בצל, פלפל אדום, גזר, קישואים ושיני שום (יחד), תפוחי אדמה, פרחי כרובית, חציל, כרוב ועגבניות. מערבבים מידי פעם. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת התבלינים, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה למשך חצי שעה תוך ערבוב מידי פעם, עד שתפוחי האדמה מתרככים (אך עדיין שומרים על צורתם). במידה וחסרים נוזלים במהלך הבישול, מוסיפים מעט מים רותחים. מסירים מהאש ומעבירים לתבנית אפייה (או שמראש מבשלים בסיר שאפשר להכניס לתנור אפייה).
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות ואופים כחצי שעה עד שהנוזלים נספגים מעט והירקות משחימים. ניתן להגיש חם, קר או בטמפרטורת החדר.

החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון שאתם חייבים לשתף? שלחו לנו ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top