/ מתכונים / סלטים ומנות פתיחה / טבעוני: ממרח כרובית, שקדים וטחינה גולמית

טבעוני: ממרח כרובית, שקדים וטחינה גולמית

 

אחד הרכיבים המבוקשים ביותר למתכונים הוא הכרובית. השבוע החלטנו לפנק אתכם במתכון מיוחד –ממרח כרובית פשוט, מ-4 רכיבים! מתאים לכל אירוע.

מבשלים את פרחי הכרובית במי מלח רותחים עד לריכוך קל (כ- 8 דקות).

 

טוחנים את השקדים דק בבלנדר מוט או במעבד מזון

 

מוסיפים את הטחינה והשום הכתוש וטוחנים מעט לאיחוד הרכיבים.

 

מוסיפים את הכרובית והתבלינים וטוחנים לממרח אחיד. בתאבון(:

 

רכיבים:
1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים
1 כוס שקדים לבנים (ללא הקליפה החומה), לא קלויים
2-3 כפות טחינה גולמית
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל לבן טחון

הכנה
מבשלים את פרחי הכרובית במי מלח רותחים עד לריכוך קל (כ- 8 דקות). מסירים מהאש, מסננים, שוטפים במים קרים ומייבשים.
טוחנים את השקדים דק בבלנדר מוט או במעבד מזון (אפשר לקנות את השקדים שהם כבר טחונים). מוסיפים את הטחינה (מתחילים עם 2 כפות טחינה) והשום הכתוש וטוחנים מעט לאיחוד הרכיבים. מוסיפים את הכרובית והתבלינים וטוחנים לממרח אחיד. טועמים ומתקנים תיבול. במידה והממרח דליל מידי מוסיפים כף טחינה נוספת. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.

החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון שאתם חייבים לשתף? שלחו לנו ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top