/ מתכונים / סלטים ומנות פתיחה / טבעוני: סלט ירוק עם בטטה וערמונים

טבעוני: סלט ירוק עם בטטה וערמונים

 

לאוהבי הסלטים וגם לאלו שלא- על הסלט הזה לא כדאי לכם לוותר, ברגע שתגישו אותו פיות יפערו סביב השולחן! אז הכינו את עצמכם לסלט ייחודי, מרשים להגשה וכמו תמיד- פשוט להכנה!

 

מצרכים:

חב' עלי בייבי
כמות זהה של עלי חסה, קרועים
3 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
סלסלת פטריות שמפיניון חצויות (ללא הרגל)
1-2 כפות רוטב סויה
מעט שמן זית
מלח גס
2 חב' ערמונים בואקום (או טריים, קלויים וקלופים)
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 כפות דבש
2 כפות חומץ בלסמי או חומץ אחר
1 כפית חרדל (לא חובה)
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום 220 מעלות.
מניחים בתבנית את קוביות הבטטה, שופכים שמן זית בנדיבות ומפזרים מעט מלח גס.
מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור למשך כ-20 דקות עד שהבטטות מתרככות אך שומרות על צורתן.
מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות כ- 10 דקות נוספות בפונקצית גריל (חום מהחלק העליון של התנור) למשך כ- 10 דקות עד שמשחים מעט. מצננים.
מחממים במחבת מעט שמן זית, מוסיפים את הפטריות ומתבלים ברוטב סויה ובמלח. מקפיצים כדקה- שתיים ומכבים את האש (הפטריות צריכות לשמור על צורתן). מצננים.
מניחים בקערה את עלי הבייבי והחסה, מפזרים מעליהם את קוביות הבטטה ומעל את הערמונים.
מערבבים היטב את כל רכיבי הרוטב ושופכים מעל לסלט.
אופציה לגיוון- ניתן להחליף את הערמונים ב-100 גרם פקאן סיני שבור גס.
טיפ: בכל מתכון לסלט בו מופיע רוטב דבש או סוכר, ניתן להחליפם בסילאן והכי טעים- בסירופ מייפל אמיתי שמלבד המתיקות העדינה נותן טעם מעושן איכותי.
ב-ת-א-ב-ו-ן
אם גם לכם יש מתכון מנצח שלחו אותו אלינו ואולי הוא יתפרסם בבאר.

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top