/ מתכונים / פסטה ואורז / טבעוני: פסטה ברוטב חצילים ופלפלים

טבעוני: פסטה ברוטב חצילים ופלפלים

 

פסטה היא אחד המאכלים שיותר מתאימים למטבח הסטודנטיאלי – לא צריך להשקיע הרבה בהכנה וצ'יק צ'ק יוצאת לנו אחלה מנה. השילוב המנצח של חצילים ופלפלים בפסטה מבטיח לנו מתכון טבעוני מושלם שאתם חייבים להכניס לתפריט שלכם.

 
 
מטגנים בשמן זית את הבצל עד להזהבה קלה ומוסיפים
את הפלפלים ואת השום.
 
 


מוסיפים את החצילים מערבבים ומטגנים עד לריכוך חלקי,

תוך ערבוב מידי פעם.

 


מוסיפים את העגבניות, ומבשלים עד לריכוך. מוסיפים את רסק העגבניות. 
מוסיפים את המים הרותחים בהדרגה ומתבלים מתבלים. מבשלים כ-20.

 


מכינים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה ומערבבים את הפסטה
עם הרוטב . בתאבון(:

 

 

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של עיתון 'הבאר' ותישארו מעודכנים 

 

רכיבים:
בצל בינוני, חתוך גס
פלפל אדום, חתוך לקוביות בינוניות
1/2 פלפל חריף קצוץ דק (לא חובה)
4 שיני שום פרוסות (או כפית שום כתוש)
1 חציל בינוני חתוך לקוביות בינוניות
3 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות (מומלץ לחלוט במים רותחים ולקלף אך לא חובה)
2 מיכלים קטנים של רסק עגבניות
1 כוס עלי בזיליקום (או 3 קוביות בזיליקום קפוא או כף תבלין בזיליקום יבש)
1 כך סוכר (עדיף חום אבל אפשר רגיל)
מלח, פלפל שחור
3/4 כוס שמן זית
3/4-1 כוס מים רותחים (לפי הצורך)
1 חב' (500 גרם) ספגטי (או פסטה אחרת שאוהבים)
אופציה למי שאינו טבעוני: מעט גבינה מגורדת (פרמזן, פקורינו או מה שרוצים)

הכנה:
מחממים בסיר על להבה בינונית את שמן הזית ומוסיפים את הבצל. מטגנים להזהבה קלה ומוסיפים את הפלפלים (האדום והחריף) ואת השום. מטגנים מספר דקות לריכוך קל ומוסיפים את החצילים (במידה וחסר שמן מוסיפים). מערבבים ומטגנים עד לריכוך חלקי של החצילים למשך 10-15 דקות, תוך ערבוב מידי פעם. מוסיפים את העגבניות, מערבבים וממשיכים לבשל תוך ערבוב מידי פעם עד לריכוך העגבניות. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים בהדרגה עד שמגיעים לסמיכות הרצויה, מתבלים במלח, בפלפל, בסוכר ובבזיליקום, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות תוך ערבוב מידי פעם עד שהירקות רכים. מתקנים תיבול (ובמידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים רותחים). מסירים מהאש.
מכינים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה. מערבבים את הפסטה עם הרוטב ואם רוצים – מפזרים מעל את הגבינה המגורדת.

החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון שאתם חייבים לשתף? שלחו לנו ואולי הוא יתפרסם ב"באר".
 

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top