/ מתכונים / ירקות / טבעוני: קוביות חצילים, קישואים ופלפל בטחינה ירוקה

טבעוני: קוביות חצילים, קישואים ופלפל בטחינה ירוקה

 

מה דעתכם לקפוץ לשוק, לקנות כמה ירקות ולסיים את היום עם מנה ממש טעימה? את המנה המרשימה הזו אסור לכם לפספס! מתכון מצוין לירקות מטוגנים בטחינה.
 


מטגנים את קוביות החצילים עד להשחמה. מטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הפלפל, ואת הקישואים ומתבלים.

 


מסירים מהאש ומוסיפים עלי פטרוזיליה. מצננים מעט.

 


מכינים את הטחינה בהתאם להוראות.

 


מסדרים בקערה את תערובת הירקות ומזלפים מעל את הטחינה. בתאבון(:

 

רכיבים:
1 חציל, חתוך לקוביות 1*1 ס"מ
1 פלפל אדום או צהוב (או שילוב) חתוך לקוביות 1*1 ס"מ
2 קישואים קטנים-בינוניים, חתוכים לקוביות 1*1 ס"מ
1/2 פלפל חריף, קצוץ קטן מאוד
1 בצל, חתוך לקוביות גסות
מלח, פלפל שחור גרוס
עלי פטרוזיליה מ- 3 גבעולים

לטחינה ירוקה:
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס מים קרים
מיץ מלימון קטן
כוס פטרוזיליה (העלים בלבד)
1 שן שום כתושה
מלח

שמן לטיגון עמוק
מעט שמן זית

הכנה:
מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית-גבוהה. ממליחים מעט את קוביות החצילים ומכניסים לשמן. מטגנים עד להשחמה ומוציאים לנייר סופג.
מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה קלה. מוסיפים את הפלפל ומטגנים כ- 4 דקות, תוך ערבוב מידי פעם עד לריכוך קל. מוסיפים את הקישואים ומטגנים להזהבה קלה כ- 4 דקות נוספות. מוסיפים את החצילים, המלח והפלפל ומערבבים. מסירים מהאש ומוסיפים עלי פטרוזיליה. מצננים מעט.
מכינים את הטחינה: שמים בכלי עם מכסה את כל החומרים לטחינה. מכסים הרמטית ומנערים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
הגשה: מסדרים בקערה את תערובת הירקות ומזלפים מעל את הטחינה. אפשר לקשט בעלי פטרוזיליה נוספים. מגישים בטמפרטורת החדר או קר.

החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון שאתם חייבים לשתף? שלחו לנו ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top