/ מתכונים / ירקות / טבעוני: תפוחי אדמה קריספיים בתנור

טבעוני: תפוחי אדמה קריספיים בתנור

 

שנת הלימודים מתחילה ולאט לאט כל התענוגות שידעתם בקיץ נמחקים. אין כבר את האוכל של אמא 24/7, שוב חוזרים למקרר ריק, לאכול בחוץ כבר לא בא בחשבון כשאבא לא משלם, אז מה אוכלים? לפניכם ה-מתכון ה-פשוט ביותר, ה-זול ביותר וה-טעים ביותר לתפוחי אדמה אפויים. 

 


מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים מומלחים מעט, עד שהם מתרככים.
 
 


מסננים, מצננים ונותנים מכות קטנות לתפוחי האדמה כדי לבקע אותם.

 


מערבבים את כל רכיבי הרוטב. שופכים על תפוחי האדמה ומערבבים בעדינות.

 


מכניסים לתנור למשך 30 דקות. מוציאים, מערבבים בזהירות ואופים 20 דקות נוספות.

 

 

רכיבים:
תפוחי אדמה קטנים בכמות שתיכנס בשכבה אחת לתבנית
חצי כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
כפית סוכר מלח, פלפל שחור גרוס

הכנה:
מניחים את תפוחי האדמה בסיר עם מים מומלחים מעט. מבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים אך עדיין שומרים על צורתם. מסננים, מצננים מעט ומעבירים לתבנית אפייה.
נותנים מכות קטנות (עם כרית כף היד) לתפוחי האדמה כדי לבקע אותם (אבל לא לרסק אותם).
מערבבים את כל רכיבי הרוטב. שופכים על תפוחי האדמה ומערבבים בעדינות.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות למשך 30 דקות. מוציאים, מערבבים בזהירות ואופים 20 דקות נוספות עד שתפוחי האדמה נראים שחומים וקריספיים.

החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון בשבילנו? שלחו לנו אותו למייל ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top