/ מתכונים / חגים / טראפלס בטעמים לפסח

טראפלס בטעמים לפסח

 

עוד ערב חג, עוד פעם צריך לחשוב מה להכין, שוב להשקיע כדי להרשים את האורחים… או שאולי לא? בשביל זה אנחנו כאן! והפעם – קינוח מיוחד לארוחת החג, טראפלס בשני טעמים – שוקולד עם חמאת בוטנים או חלבה. לסיים את החופש עם משהו מתוק שישאיר טעם של עוד!

 


שוברים את השוקולד לקוביות, מחממים שמנת מתוקה ושופכים מעל.

 


מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה והשוקולד נמס.


מחלקים את התערובת לשניים – לכלי אחד מוסיפים חמאת בוטנים ולשני חלבה.

 


מכינים מהתערובות כדורים וטובלים אותם בפקאן הסיני/ באבקת הקקאו.

 


מחזירים למקפיא להתייצבות נוספת ומשפדים על שיפודים קטנים.

 

 

רכיבים:
25 גרם חמאה
1/3 כוס שמנת מתוקה לקצפת (רצוי 38% שומן)
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גדושות חמאת בוטנים (חלקה או עם שבבי בוטנים)
3 כפות גדושות חלבה מפוררת במזלג
לציפוי:
100 גרם פקאן סיני טחון
רבע כוס אבקת קקאו או שוקולית

אופן ההכנה:
שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בכלי מתאים למיקרוגל.
מניחים בסיר קטן את החמאה והשמנת המתוקה ומביאים לסף רתיחה על אש קטנה תוך ערבוב מדי פעם (מכבים את האש ברגע שמתחילות בועות קטנות). שופכים מיד על השוקולד. מכסים, ממתינים דקה ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה והשוקולד נמס (לא נורא אם נשארו מעט גושי שוקולד- התערובת נכנסת מאוחר יותר למיקרו, שם השוקולד יימס לגמרי).
מוסיפים את אבקת הפודינג ומערבבים היטב.
מעבירים מחצית מתערובת השוקולד לכלי מתאים למיקרו. לכלי אחד מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים. לכלי השני מוסיפים את החלבה המפוררת ומערבבים. מכניסים את התערובות למיקרו (כל כלי בנפרד) ל- 10 שניות ומערבבים. אם התערובת חלקה ואחידה ללא גושי שוקולד מפסיקים. אם לא- מכניסים ל- 10 שניות נוספות וכן הלאה. חוזרים על הפעולה עם תערובת השוקולד השנייה.
מכסים את הכלים ומכניסים למקפיא למשך כשעה, עד שהתערובות יציבות ואפשר להכין מהן כדורים.
מכינים מהתערובות כדורים (תערובת החלבה מעט יותר מגובשת מחמאת הבוטנים ולכן הכדורים יוצאים יותר עגולים), טובלים את כדורי החלבה (כל כדור בנפרד) בפקאן הסיני הטחון ואת כדורי חמאת הבוטנים באבקת הקקאו/שוקולית ומניחים בצלחת. מחזירים למקפיא להתייצבות נוספת (כחצי שעה) ומשפדים על שיפודים קטנים. שומרים במקפיא. מעבירים למקרר חצי שעה לפני ההגשה.
*אפשר לשים את הטראפלס במנג'טים קטנים במקום לשפד.

אם גם לכם יש משהו לספר, לכתוב ולשתף, שלחו לנו ואולי כתבתכם תתפרסם בבאר.

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top