/ מתכונים / ירקות / כרובית בטחינה וגרעיני דלעת

כרובית בטחינה וגרעיני דלעת

 
אמנם מקורה של הכרובית אינו ידוע, אבל אנחנו בהחלט יכולים לדעת לאן היא תלך –  מתכון עם קצת טחינה וקצת גרעינים יספק לכם כרובית הרבה יותר איכותית, ועל איכות לא מתפשרים.

 


מבשלים את פרחי הכרובית במים  עד לריכוך קל, 
מטגנים את הכרובית בשמן עמוק עד להשחמה.
 


מטגנים בחמאה את גרעיני הדלעת ומקפיצים מעט עד

שהצבע הירוק מתחיל להזהיב. 

 


מערבבים היטב את החומרים לטחינה.

 


מסדרים בקערה את הכרובית, שופכים מעל את הטחינה ומפזרים מעל
את גרעיני הדלעת. בתאבון(:

 

רכיבים:
1 כרובית גדולה, מופרדת לפרחים
לטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית שום כתוש
כוס פטרוזיליה קצוצה דק (אפשר לטחון בבלנדר)
1/2 כוס מים מינרלים קרים
מלח

כוס גרעיני חמנייה
25 גרם חמאה

שמן לטיגון עמוק

הכנה:
מרתיחים בסיר גדול מים מומלחים. מכניסים את פרחי הכרובית ומבשלים על אש בינונית עד לריכוך קל, כ- 7 דקות. מסננים ומייבשים בנייר סופג או במגבת נקייה.
מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מוסיפים את הכרובית ומטגנים עד להשחמה. מוציאים ומניחים על נייר סופג. מצננים לטמפ' החדר.
מערבבים היטב את החומרים לטחינה.
ממיסים במחבת את החמאה על אש קטנה- בינונית, מוסיפים את גרעיני הדלעת ומקפיצים מעט עד שהצבע הירוק מתחיל להזהיב. מסירים מהאש ומצננים.
מסדרים בקערה את הכרובית, שופכים מעל את הטחינה ומפזרים מעל את גרעיני הדלעת. מגישים בטמפ' החדר.

החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון שאתם חייבים לשתף? שלחו לנו ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

 

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top