/ מתכונים / פשטידות ומאפים / מאפה כרובית וברוקולי קריספים

מאפה כרובית וברוקולי קריספים

 

פסח עדיין לא נגמר, והמרדף אחר מאכלים כשרים מעניינים בעיצומו. בדיוק לשם כך הבאנו לכם מאפה מיוחד עם כרובית וברוקולי מצופים בקמח מצה. שיהיה פסח כשר טעים!

 

מבשלים במי מלח רותחים את פרחי הברוקולי ואת הכרובית

 

מניחים את הכרובית והברוקולי בתבנית אפייה.

 

מערבבים בקערה את כל יתר הרכיבים ומורחים היטב

על הכרובית והברוקולי.

 

אופים בתנור שחומם מראש עד שהמאפה זהוב. בתאבון(:

 

רכיבים:
1 ראש ברוקולי, מפורק לפרחים בינוניים
1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים בינוניים
200 גרם חמאה מומסת (נוזלית)
1/4 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 כוס קמח מצה
50 גרם גבינת קשקבל (או גבינה צהובה שאוהבים), מגורדת
מלח, פלפל שחור גרוס

הכנה:
מבשלים במי מלח רותחים את פרחי הברוקולי למשך 3 דקות, לריכוך קל. מוציאים מהמים ושוטפים במים קרים. חוזרים על הפעולה עם הכרובית (אפשר להשתמש באותם מים) אך את הכרובית מבשלים כ- 8 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים. מניחים את הכרובית והברוקולי בתבנית אפייה.
מערבבים בקערה את כל יתר הרכיבים ומורחים היטב על הכרובית והברוקולי מכל הכיוונים.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך 30-40 דקות, עד שהמאפה זהוב.

החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון שאתם חייבים לשתף? שלחו לנו ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top