/ מתכונים / קינוחים / מאפה קרם שקדים ותפוחים

מאפה קרם שקדים ותפוחים

 
מתחשק לכם להכין משהו מתוק? רוצים להפציץ בארוחת שישי עם קינוח ממש טעים? זה המתכון בשבילכם! "שבלול" בצק במילוי קרם שקדים ותפוחי עץ ! קודם תראו את התמונות, אחר כך תשפטו! בא לכם לחסוך בעבודה? קיצור דרך בתחתית המתכון!

 

שמים בקערה סוכר, סוכר וניל ושקדים טחונים.
 


מוסיפים חמאה, ביצים וקורנפלור  (מערבבים בהדרגה).

 

מטגנים תפוחי עץ בחמאה, עם סוכר ותמצית וניל.
 


מורחים על הבצק את קרם השקדים ומפזרים מעל את תפוחי העץ.

 


מגלגלים את הבצק לאורכו ולאחר מכן מגלגלים לשבלול. מעבירים לתבנית עגולה.

 


מברישים ביצה, מפזרים שקדים ואופים עד להזהבה.

 


בתאבון (:

 

רכיבים:

לקרם שקדים:
2/3 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
100 גרם שקדים טחונים (אפשר לשלב שקדים טחונים עם שקדים גרוסים)
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה גס
1 ביצה גדולה
2 כפות שטוחות קורנפלור

לתפוחי העץ:
25 גרם חמאה
3 תפוחי עץ ירוקים (גרנד-סמית), קלופים וחתוכים לקוביות
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל או כפית סוכר וניל

חב' בצק פילאס או עלים, מופשר
ביצה טרופה להברשה
חופן שקדים פרוסים (לא חובה)
אבקת סוכר לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:

לקרם שקדים:
שמים בקערה סוכר, סוכר וניל ושקדים טחונים.
מוסיפים 100 גרם חמאה רכה ומערבבים היטב עד איחוד כל החומרים (אפשר במעבד מזון אם יש).
מוסיפים את הביצים ומערבבים עד איחוד. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד איחוד. שומרים במקרר עד לשימוש.

לתפוחי העץ:
ממיסים במחבת רחבה או בסיר את החמאה (25 גרם).
מוסיפים את תפוחי העץ, הסוכר ותמצית הווניל ומבשלים על להבה בינונית למשך 7-8 דקות, תוך ערבוב עדין מידי פעם (התפוחים צריכים להתרכך מעט ולשמור על צורתם). מעבירים למסננת ומצננים מעט.

פורסים על משטח את הבצק. הבצק מגיע מגולגל עם ניילון- לא מורידים את הניילון אלא פורסים את הבצק עליו. הוא ישמש כמשטח ויעזור בגלגול הבצק בהמשך.
מורחים על הבצק את קרם השקדים ומשאירים ס"מ מכל צד ללא הקרם.
מפזרים באופן אחיד מעל הקרם את תפוחי העץ ומגלגלים את הבצק לאורכו- נעזרים בניילון לגלגול. מהדקים את הקצוות.
מגלגלים את גליל הבצק שיצרנו לשבלול (מתחילים בקצה אחד לכיוון הקצה השני) ומעבירים בזהירות לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה.
מועכים את הבצק בזהירות בשביל שיהיה שטוח יותר ויתאים לתבנית. מברישים בביצה טרופה את החלק העליון ומפזרים פרוסות שקדים.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 40 דקות, עד שהמאפה זהוב. מומלץ להמתין לפחות 20 דקות לפני ההגשה בשביל שהמאפה יתגבש. אפשר לפזר לפני ההגשה אבקת סוכר.

קיצור דרך:
במקום להכין את תפוחי העץ, אפשר להשתמש בשימורי אגסים, מסוננים היטב וחתוכים לקוביות. המשך ההכנה ללא שינוי.

אם גם לכם יש משהו לספר, לכתוב ולשתף, שלחו לנו ואולי כתבתכם תתפרסם בבאר.

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top