/ מתכונים / פשטידות ומאפים / מאפה תפוחי אדמה, כרובית ופטריות

מאפה תפוחי אדמה, כרובית ופטריות

 

עכשיו כשנפטרנו מהמבחנים ומהעבודות, ותקופת העומס כבר מאחורינו, אפשר להתפנות לעסוק בדברים שבאמת חשובים – אוכל! וכדי לפתוח את התקופה הזו בצורה הכי טובה, הבאנו לכם מאפה מיוחד שנעשה עם המון אהבה.

 


מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים וחולטים במי מלח רותחים למשך 5 דקות.

 


קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם כמה שיותר דק .

 


מסדרים בתבנית 1/3 מתפוחי האדמה ומתבלים. מניחים מעל פרחי
כרובית ופטריות, ומפזרים פרמזן ושמנת מתוקה.

 


חוזרים על הפעולה פעם נוספת ומסיימים בשכבת תפוחי אדמה, שמנת ופרמזן.
 


מכניסים לתנור למשך כשעה, מפזרים את יתרת הפרמזן  וממשיכים לאפות.
 


רכיבים:
(לתבנית מלבנית סטנדרטית בגודל 27*32 ס"מ)

4 תפוחי אדמה בינוניים
1 כרובית בינונית
סלסלת פטריות שמפניון
25 גרם חמאה
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת (או גבינה צהובה אחרת שאוהבים)
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
עלי טימין משני גבעולים
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון (לא חובה)
מלח, פלפל לבן טחון

הכנה:
מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים וחולטים במי מלח רותחים למשך 5 דקות. מסננים.
קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם כמה שיותר דק (רצוי עם קולפן או "מנדולינה" אבל אפשר גם עם סכין).
חותכים לפטריות את ה"רגל" ופורסים אותן לפרוסות בעובי כ- 1/2 ס"מ. ממיסים את החמאה במחבת ומקפיצים מעט את הפטריות (כ- 2 דקות) עד שהן מזהיבות מעט ועדיין שומרות על צורתן. ממליחים מעט ומסירים מהאש. מסננים מהנוזלים שהפטריות הגירו.
מסדרים בתבנית 1/3 מכמות תפוחי האדמה, מפזרים מעל מלח, פלפל לבן, 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון ומחצית מעלי הטימין. מניחים מעל מחצית מפרחי הכרובית ומחצית מהפטריות. מפזרים 1/3 מהפרמזן ומזלפים בערך 1/4 מהשמנת המתוקה. חוזרים על הפעולה פעם נוספת ומסיימים בשכבה של תפוחי אדמה (ה- 1/3 הנותר). מפזרים עוד קצת מלח ופלפל לבן ושופכים מעל הכל את השמנת המתוקה שנותרה (בערך 1/2 מיכל). מכסים היטב בנייר אלומיניום (אמורה להישאר בצד 1/3 מגבינת הפרמזן).
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות למשך שעה- שעה ורבע. מוודאים בעזרת קיסם שתפוחי האדמה רכים. במידה שלא- ממשיכים לאפות מכוסה עד שהם מתרככים. אם הם התרככו, מפזרים את יתרת הפרמזן, מנמיכים את הטמפרטורה של התנור ל-200 מעלות וממשיכים לאפות ללא כיסוי למשך 15 דקות, עד שהגבינה נמסה והמאפה שחום. מגישים חם.


החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון בשבילנו? שלחו לנו אותו למייל ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top