/ מתכונים / קינוחים / מאפינס שוקולד לבן ואפרסקים

מאפינס שוקולד לבן ואפרסקים

 
רצינו לנצל את עונת האפרסקים לפני שהיא נגמרת, כדי לתת לכם מתכון ייחודי למאפינס מדהימים. אז מהר-מהר לפני שיגמר, רוצו לקנות אפרסקים ובדקו את המתכון שלנו.
 
 
שמים בקערה את שני סוגי הסוכר ואת השמן ומערבבים.
 


מוסיפים את הביצה והחלמון, תמצית הווניל, ריוויון ושוקולד לבן מומס וטורפים היטב.

 


מנפים לתוך הקערה קמח, אבקת סודה ומלח. מערבבים בעדינות.

 


מוסיפים את האפרסקים והאגוזים ושוב מערבבים בעדינות עד לפיזור אחיד.

 


שופכים מהתערובת לתבנית שקעים/ מנג'טים למאפינס ואופים בתנור.

 


מוציאים מהתנור בטמפרטורת החדר. בתאבון.

 

רכיבים (ל-10 יחידות):
1/4 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)
1/3 כוס שמן (קנולה/חמניות)
1 ביצה
1 חלמון
100 גרם שוקולד לבן, מומס במיקרו או בסיר מעל אדים.
1/2 כוס ריוויון
1 כפית תמצית וניל
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
כוס ורבע קמח תופח
1/3 כפית מלח
2 אפרסקים קשים, חתוכים לקוביות
10 אגוזי מקדמיה קצוצים גס (אפשר להחליף ב- 15 שקדים)

הכנה:
שמים בקערה את שני סוגי הסוכר ואת השמן. מערבבים לאיחוד החומרים. מוסיפים את הביצה והחלמון, תמצית הווניל, ריוויון ושוקולד לבן מומס וטורפים היטב (במטרפה ידנית) עד שהתערובת אחידה ואוורירית (למשך דקה בערך). מנפים לתוך הקערה את הקמח (אפשר להעביר את הקמח דרך מסננת), אבקת סודה ומלח. מערבבים בעדינות רק עד לאיחוד הרכיבים. מוסיפים את האפרסקים והאגוזים ושוב מערבבים בעדינות עד לפיזור אחיד.
שופכים מהתערובת לתבנית שקעים/ מנג'טים למאפינס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 20-25 דקות, עד שקיסם שנועצים במרכז המאפין יוצא יבש. מוציאים מהתנור בטמפרטורת החדר. שומרים במקרר (טעים גם קר).

החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון בשבילנו? שלחו לנו אותו למייל ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

 

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top