/ מתכונים / סלטים ומנות פתיחה / ממרח קישואים בטעם כבד

ממרח קישואים בטעם כבד

 

למה לקנות כשאפשר להכין בכזאת קלות? על מתכון כזה לא צריך להוסיף הרבה מילים. טעים, הולך עם הכל וכדאי  כדאי כדאי לאכול! ממרח קישואים ואגוזים בטעם כבד.

 

מטגנים את הבצל בחמאה, מוסיפים את הקישואים ומטגנים עד להשחמה.

 

קולים על מחבת חמה את האגוזים תוך ניעור המחבת מידי פעם.

 

טוחנים יחד (במעבד מזון או בבלנדר מוט) את תערובת הקישואים והבצל,
האגוזים והביצים הקשות עד למרקם של ממרח.

 

טועמים את הממרח, מתקנים תיבול ומגישים בטמפרטורת החדר או קר.
בתאבון(:

 

רכיבים:
8 קישואים מוצקים בינוניים, חתוכים לקוביות
3 ביצים קשות, חתוכות גס
1 בצל גדול, קצוץ
1/2 כוס אגוזי פקאן או מלך (אפשר לשלב)
50 גרם חמאה
מלח, פלפל שחור טחון

הכנה:
ממיסים במחבת רחבה את החמאה ומוסיפים את הבצל. מטגנים להזהבה. מוסיפים את הקישואים וממשיכים לטגן להשחמה של הקישואים. מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהאש. מצננים מעט.
במקביל מחממים על להבה בינונית- נמוכה מחבת בינונית (ללא שימון). כשהמחבת חמה מוסיפים את האגוזים וקולים אותם מעט (כ- 3 דקות) תוך ניעור המחבת מידי פעם. מסירים מהאש.
טוחנים יחד (במעבד מזון או בבלנדר מוט) את תערובת הקישואים והבצל, האגוזים והביצים הקשות עד למרקם של ממרח. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים בטמפרטורת החדר או קר.

החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון שאתם חייבים לשתף? שלחו לנו ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top