/ מתכונים / סלטים ומנות פתיחה / סלט וולדורף ואוכמניות מיובשות

סלט וולדורף ואוכמניות מיובשות

 

את סלט הוולדורף הקלאסי כולנו מכירים ואוהבים, אבל זה לא אומר שאי אפשר להפוך אותו ליותר טוב. השבוע הבאנו לכם סלט משודרג, שעם תוספת אחת קטנה הופך למנה מאוד גדולה!

קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות.

מוסיפים את האננס עם 1-2 כפות מהנוזלים שלו.
חותכים את הסלרי לרוחבו, לטבעות צרות. מוסיפים לקערה.

מוסיפים את המיונז ומערבבים היטב. מוסיפים את האגוזים ומערבבים.

לפני ההגשה מפזרים את החמוציות. בתאבון(:

רכיבים:
4-5 תפוחי עץ ירוקים (גראנד-סמית)
300 גרם שימורי אננס חתוך
2-3 מקלות סלרי
1/2 כוס אגוזי פקאן או אגוזי מלך שבורים גס
2 כפות גדושות מיונז (רצוי הלמנס או היינץ)
חופן אוכמניות מיובשות

הכנה:
קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות. שמים בקערה ומוסיפים את האננס עם 1-2 כפות מהנוזלים שלו.
חותכים את הסלרי (החלק הירוק ללא העלים) לרוחבו, לטבעות צרות. מוסיפים לקערה.
מוסיפים את המיונז ומערבבים היטב. מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
לפני ההגשה מפזרים את החמוציות.
מומלץ לתת לסלט לעמוד במקרר כמה שעות לפני ההגשה, אבל לא חייבים.
אופציות לגיוון- להחליף את המיונז בשמנת חמוצה. במקום לשים אננס בלבד, להוסיף לסלט שימורי אננס ופפאיה (שימורים טרופיים). את האוכמניות המיובשות ניתן להמיר בחמוציות מיובשות (לא מסוכרות).

החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון שאתם חייבים לשתף? שלחו לנו ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top