/ מתכונים / סלטים ומנות פתיחה / סלט ירקות, עלי גפן ממולאים, גבינת פטה וגרעינים

סלט ירקות, עלי גפן ממולאים, גבינת פטה וגרעינים

 

קורה לכם לפעמים שנמאס לכם מהסלט הרגיל, עם העגבנייה והמלפפון, אבל אתם לא יודעים מה להוסיף שילך טוב איתו? ובכן, יש כמה קופסאות שימורים שיוכלו לעזור לכם בזה, וישדרגו את הסלט שלכם לרמות חדשות!

 


מניחים בקערה את העגבניות, המלפפונים, הפלפל, גרגרי החומוס והתירס הננסי.


הרוטב: קוצצים פטרוזיליה, בזיליקום ונענע, ומוסיפים שמן זית, מיץ לימון ותיבול.

 


שופכים 1/3 מהרוטב על הסלט ומערבבים.

 


מגרדים מעל הסלט את גבינת הפטה בפומפייה.

 


מסדרים את עלי הגפן, מפזרים זיתים, בצל וגרעינים ומזלפים את יתרת הרוטב.

 

רכיבים:
1 שימורי גרגרי חומוס, מסוננים
שימורי קלחי תירס ננסיים ("תירס שלם צעיר"), מסוננים מנוזלים
סלסלת עגבניות שרי, חתוכות לרבעים (או עגבניות רגילות חתוכות גס)

4 מלפפונים, חתוכים גס
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות גדולות
1/2 בצל סגול, חתוך לטבעות דקות
1/2 כוס זיתים שחורים (מזן קלמטה או מה שאוהבים)
200 גרם גבינת פטה צאן (אפשר גם בקר), מסוננת מהנוזלים
1 שימורי עלי גפן ממולאים באורז
50 גרם תערובת גרעיני דלעת וגרעיני חמנייה (או אחד מהם)
לרוטב:
1/2 כוס עלי פטרוזיליה
1/3 כוס עלי בזיליקום
1/4 כוס עלי נענע
3/4 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון
מלח, פלפל שחור גרוס

הכנה:
מניחים בקערה את העגבניות, המלפפונים, הפלפל האדום וגרגרי החומוס.
חותכים את התירס הננסי לרבעים לרוחב ומוסיפים.
מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הפטרוזיליה, הבזיליקום והנענע (בסכין/ מעבד מזון/ בלנדר מוט).
מוסיפים את שמן הזית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
שופכים 1/3 מהרוטב על הסלט ומערבבים.
מגרדים מעל הסלט את גבינת הפטה בפומפייה.
מסדרים מסביב את עלי הגפן הממולאים (ללא הנוזלים).
מפזרים זיתים, בצל וגרעינים. מזלפים מעל את יתרת הרוטב ומגישים.

אהבתם את המתכון? למתכונים נוספים לחצו כאן

החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון בשבילנו? שלחו לנו אותו למייל ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top