/ מתכונים / סלטים ומנות פתיחה / סלט נבטים, לאבנה וירקות גינה

סלט נבטים, לאבנה וירקות גינה

 

סלט מיוחד ושונה מכל מה שהכרתם, ואפילו לא צריך לחתוך ירקות כדי להכין אותו! כל מה שאתם צריכים לעשות זה לגשת לירקן, לרכוש את הירקות המתאימים, לחבר אותם יחד וליהנות מסלט טעים-טעים. 



מבשלים את פרחי הברוקולי במים רותחים למשך כ- 3 דקות.

 


מניחים את הלאבנה בשכבה אחידה בקערה רחבה.

 


מניחים את הנבטים בהדרגה, מניחים את האפונה, ומסדרים את הברוקולי.

 

ניתן לאחר סידור הברוקולי להניח בצדדים את הפלפלים הקלויים (מומלץ)

 

רכיבים:
250 גרם לאבנה
1/2 סלסלת נבטים אלפלפא
1/2 סלסלת נבטים סיניים
1 כוס נבטוטים
1.5 כוסות אפונת גינה (קפואה או שימורים)
5-6 פרחי ברוקולית (מיני-ברוקולי) או ברוקולי
2-3 פלפלים אדומים, מהזן הארוך או רגילים (לא חובה – אבל מומלץ).

לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל שחור גרוס

הכנה:
מבשלים את פרחי הברוקולי במים רותחים למשך כ- 3 דקות, עד לריכוך קל. מכבים את הלהבה ומעבירים מיד למים קרים (רצוי עם קרח), לקירור מיידי.
אם משתמשים באפונה קפואה, מכינים במיקרו לפי ההוראות על האריזה ומצננים היטב. במידה ומשתמשים בשימורים, האפונה מוכנה למאכל.
הרכבת הסלט: בקערה רחבה או בצלחת גדולה ועמוקה מניחים את הלאבנה בשכבה אחידה. מעל מניחים את נבטי האלפלפא, הנבטים הסיניים והנבטוטים. מעל מניחים את האפונה, מסדרים את פרחי הברוקולי.
מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ומזלפים מעל.

לאחר סידור הברוקולי ניתן להניח בצדדים את הפלפלים הקלויים (מומלץ):
מורחים את הפלפלים בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 230 מעלות עד שהקליפה משחירה (20-30 דקות). מוציאים מהתנור ומכניסים לכלי שאפשר לסגור הרמטית (או לשקית ניילון נקייה). ממתינים מינימום 10 דקות ומקלפים את הפלפלים- הקליפה יורדת בקלות. חותכים כל פלפל לאורך ומנקים מגרעינים. *במקום לקלות את הפלפלים, אפשר לקנות פלפלים קלויים מוכנים בכל סופר.

החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון בשבילנו? שלחו לנו אותו למייל ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top