/ מתכונים / סלטים ומנות פתיחה / סלט עדשים שחורות, גזר וסלק

סלט עדשים שחורות, גזר וסלק

 

זה מקורי, זה שחור, זה גם סגול, לא היה לכם מאכל כזה על השולחן אף פעם, וזה אפילו טבעוני. סלט עדשים שחורות טעים ומזין.

 

מטגנים את הבצל להזהבה קלה, מוסיפים את הסלרי ואת השום.

מוסיפים את הגזר. כעבור 5 דקות נוספות מוסיפים את הסלק ומבשלים.

מתבלים ומוסיפים את העדשים המבושלות ואת רסק העגבניות.
מערבבים לאיחוד ומוסיפים את הסילאן והסויה.

מערבבים, מבשלים כ- 2 דקות ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה
ומנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים עד לאידוי הנוזלים.  בתיאבון(:


• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של עיתון 'הבאר' ותישארו מעודכנים

רכיבים:
2 כוסות עדשים שחורות (מומלץ להשרות חצי שעה מראש אבל לא חובה)
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס סלרי פרוס
2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 סלק גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
מלח, פלפל שחור גרוס
כף רסק עגבניות
2 כפות סילאן
2 כפות רוטב סויה
כוס מים פושרים
1/4 כוס שמן זית

הכנה:
מניחים את העדשים בסיר עם הרבה מים ומבשלים על להבה בינונית למשך 20 דקות מוסיפים מלח ומבשלים כ- 5 דקות נוספות עד שהעדשים מתרככות אך שומרות על צורתן. מסירים מהאש ומסננים (במידה ולא משרים את העדשים מבשלים 25 דקות לפני שמוסיפים מלח).
מחממים על להבה בינונית את שמן הזית בסיר ומוסיפים את הבצל, מטגנים להזהבה קלה ומוסיפים את הסלרי ואת השום, מטגנים תוך ערבוב מידי פעם כ- 5 דקות ומוסיפים את הגזר. כעבור 5 דקות נוספות מוסיפים את הסלק ומבשלים, תוך ערבוב מידי פעם, למשך כ-  30 דקות (הגזר מקבל גוון ורוד מהסלק). מתבלים במלח ובפלפל שחור ומוסיפים את העדשים המבושלות ואת רסק העגבניות. מערבבים לאיחוד ומוסיפים את הסילאן והסויה. מערבבים, מבשלים כ- 2 דקות ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים כ- 15 דקות, תוך ערבוב מידי פעם, עד לאידוי הנוזלים. מסירים מהאש.
אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר.

החברים עפו על המנה שהכנתם לארוחת שישי? יש לכם מתכון שאתם חייבים לשתף? שלחו לנו ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top