/ מתכונים / סלטים ומנות פתיחה / סלט פסטה, עגבניות מיובשות, פטריות ופטה

סלט פסטה, עגבניות מיובשות, פטריות ופטה

 

נמאס לכם מפסטה ברוטב עגבניות? ומה עם פסטה בשמנת? בא לכם לגוון עם מתכון פסטה טעים ושונה? נסו את סלט הפסטה שלנו ולא תתאכזבו!

אופים את עגבניות השרי בחום של 120 מעלות למשך 6-8 שעות.

מטגנים את הבצל, מוסיפים את הפטריות והשום הכתוש, העגבניות המיובשות,
הסוכר, המלח והפלפל. מערבבים ומסירים מהאש.

 

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות, מוסיפים את הבזיליקום ומערבבים.

 

מוסיפים את רוטב הפטריות והעגבניות (יחד עם שמן הזית) ומערבבים.

 

מוסיפים את גבינת הפטה ומערבבים. בודקים תיבול ומתקנים לפי הצורך.

 

מגישים בטמפרטורת החדר. בתאבון(:

 

רכיבים:
2-3 סלסילות (כ-60 עגבניות) עגבניות שרי או 2.5 כוסות עגבניות מיובשות חתוכות גס
1 סלסילה פטריות פורטובלו, קצוצות דק
1 בצל בינוני, קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
2 כפות סוכר חום
2 כוסות עלי בזיליקום, קרועים גס
3 כפות עלי אורגנו או זעתר טריים
3/4 כוס עלי נענע, קרועים גס
250 גרם גבינת פטה מפוררת
1 כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
חב' (500 גרם) פסטה מסוג פוזילי ("ביסלי")

הכנה:
לעגבניות מיובשות: מניחים בתבנית אפייה את עגבניות השרי (על נייר אפייה) ואופים בחום של 120 מעלות למשך 6-8 שעות (תלוי בגודל העגבניות), עד שהעגבניות מצומקות. מעבירים לקערה ומצננים (אפשר להכין כמה ימים מראש ולאחר צינון לשמור בקופסא אטומה). אפשר להשתמש בעגבניות מיובשות קנויות במקום להכין.
מחממים את שמן הזית במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות והשום הכתוש וממשיכים לטגן עד להשחמה קלה (6-7 דקות), תוך ערבוב מידי פעם. מוסיפים את העגבניות המיובשות, הסוכר, המלח והפלפל, מערבבים וממשיכים לבשל כ- 5 דקות נוספות, תוך ערבוב מידי פעם. מסירים מהאש.
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה, מסננים ומעבירים לקערה. מצננים. מוסיפים את הבזיליקום ומערבבים. מוסיפים את רוטב הפטריות והעגבניות (יחד עם שמן הזית) ומערבבים. מוסיפים את גבינת הפטה ומערבבים. בודקים תיבול ומתקנים לפי הצורך. מגישים בטמפרטורת החדר.

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top