/ מתכונים / סלטים ומנות פתיחה / סלט תפוחי אדמה עם בצל ויוגורט

סלט תפוחי אדמה עם בצל ויוגורט


 

כשכל מה שאתם צריכים כדי להרכיב מנה מנצחת זה שלושה מרכיבים פשוטים, יתכן שתרצו להכפיל את המנה ב-4 כדי שתספיק לכם לכל תקופת המבחנים! סלט תפוחי אדמה שהולך לבד, על לחם, או בצד!

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מלח עד לריכוך קל. מסננים, שמים בתבנית
ומוסיפים 1/2 כוס שמן זית, מלח ופלפל שחור ואת גבעולי הרוזמרין.

מטגנים את הבצל לריכוך קל. מוסיפים את עלי המרווה, מקפיצים למשך 2-3 דקות
ומוציאים את המרווה. מוסיפים את הסוכר, מלח ופלפל שחור. ממשיכים לטגן.

מעבירים את תפוחי האדמה לסיר עם הבצל המקורמל ומבשלים כ- 15 דקות.

 

 מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים את היוגורט ואת העירית הקצוצה.

מערבבים היטב ומגישים קר או בטמפרטורת החדר. בתיאבון(:

רכיבים:
כ- 30 תפוחי אדמה ננסיים חצויים (או רגילים חתוכים לרבעים)
2 בצלים גדולים חתוכים לרבעי טבעות
3 כפות סוכר חום
מלח, פלפל שחור
גביע (200 מ"ל) יוגורט 3% שומן ומעלה (לא סוג חמוץ)
3 גבעולי רוזמרין טרי
כ- 8 עלי מרווה (עדיף להשאיר על הגבעול)
3 כפות עירית קצוצה
3/4 כוס שמן זית

הכנה:
מרתיחים מים עם מלח בסיר, מוסיפים את תפוחי האדמה החצויים ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה למשך כ- 10 דקות עד לריכוך קל. מסירים מהאש, מסננים ומעבירים את תפוחי האדמה לתבנית אפייה. מוסיפים לתבנית 1/2 כוס שמן זית (שומרים רבע כוס בצד), מלח ופלפל שחור ואת גבעולי הרוזמרין, מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות עד לריכוך מלא של תפוחי האדמה (כ- 40 דקות). מסירים את הכיסוי מנמיכים את חום התנור ל- 200 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות עד להשחמה קלה.
במקביל, מחממים בסיר על להבה בינונית את יתרת שמן הזית (1/4 כוס), מוסיפים את הבצל ומטגנים לריכוך קל. מוסיפים את הגבעול עם עלי המרווה ומקפיצים למשך 2-3 דקות נוספות עד להזהבה. מוציאים את עלי המרווה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הסוכר, ומעט מלח ופלפל שחור. מטגנים תוך ערבוב מידי פעם, עד שהבצלים מתרככים ומשחימים מעט (20-30 דקות).
מעבירים את תפוחי האדמה (עם הרוזמרין) לסיר עם הבצל המקורמל ומבשלים למשך כ- 15 דקות עד שכל ברכיבים מתאחדים. מוציאים את גבעולי הרוזמרין (בשלב הזה רוב הרוזמרין ייפול מהגבעולים ויהיה חלק מהתבשיל). מתקנים תיבול במידת הצורך, מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים את היוגורט ואת העירית הקצוצה, מערבבים היטב ומגישים (אפשר להגיש בטמפרטורת החדר או קר).

החברים עפו על המנה שהכנתם לארוחת שישי? יש לכם מתכון שאתם חייבים לשתף? שלחו לנו ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top