/ מתכונים / קינוחים / עוגת ביסקוויטים שוקו-וניל

עוגת ביסקוויטים שוקו-וניל

 

יום ההולדת של עיתון הבאר הגיע, ולכבוד המאורע החגיגי החלטנו שמגיע לנו, ולקוראים הנאמנים, להתפרע קצת עם עוגת יום הולדת! אבל לא סתם עוגה, עוגת הביסקוויטים שכולנו אוהבים, בצורה משודרגת וטעימה יותר מתמיד!

 


מניחים בקערה את כל רכיבי קרם הווניל ומקציפים במיקסר לקבלת קצפת יציבה.

 


בקערה אחרת חוזרים על הפעולה עם רכיבי קרם השוקולד.

 


מסדרים פתיבר  טבול בקפה בתבנית, מורחים קרם שוקולד. ומניחים עוד שכבת פתיבר 

 


מורחים מעל הפתיבר את כל קרם הווניל.

 


מפזרים על קרם הווניל פירות יער ומסדרים מעל שכבה נוספת של פתיבר.

 

מורחים את יתרת קרם השוקולד. מגרדים מעל  שוקולד לבן  וחלב ומסדרים את יתרת פירות היער.

 


מומלץ לשמור במקרר כשעתיים לפני ההגשה. בתאבון(:

 

 

רכיבים:
1.5 חב' פתיבר (שורה וחצי)
1 כפית קפה נמס+ 3/4 כוס מים רותחים+ 3/4 כוס חלב – מעורבבים יחד בקערה
לשכבת קרם וניל:
חב' אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס חלב
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
לשכבת קרם שוקולד:
חב' אינסטנט פודינג שוקולד
1/2 כוס חלב
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה

חצי כוס פירות יער טריים או קפואים שהופשרו (פטל/ אוכמניות/דומדמניות וכד')
רבע חפיסת שוקולד לבן (25 גרם)
רבע חפיסת שוקולד חלב (25 גרם)

הכנה:
מניחים בקערה את כל רכיבי קרם הווניל ומקציפים במיקסר לקבלת קצפת יציבה. בקערה אחרת חוזרים על הפעולה עם רכיבי קרם השוקולד.
טובלים את הפתיבר אחד-אחד בתערובת הקפה ומסדרים בשכבה אחת בתבנית. מורחים מעל הפתיבר מחצית מקרם השוקולד. מניחים מעל שכבה נוספת של פתיבר טבולים בקפה ומעליהם מורחים את כל קרם הווניל. מפזרים על קרם הווניל מחצית מפירות היער ומסדרים מעל שכבה נוספת של פתיבר טבולים בקפה ועליהם את יתרת קרם השוקולד. מגרדים מעל הכל (בעזרת פומפייה) את השוקולד הלבן ושוקולד החלב ומסדרים מעל את יתרת פירות היער. מומלץ לשמור במקרר כשעתיים לפני ההגשה, אבל לא חייבים.
*פירות היער נותנים ניגוד מעט חמצמץ למתיקות העוגה (ועכשיו העונה של פטל טרי), אבל אפשר להחליף בכל פרי שאוהבים לפי העונה (תותים, דובדבנים, אננס, בננות וכד').

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top