/ מתכונים / חגים / עוגת גבינה ודובדבנים על מצע קדאיף או פתיבר

עוגת גבינה ודובדבנים על מצע קדאיף או פתיבר

מלאו אסמינו בר ויקבינו יין בתינו הומים, הומים מ… גבינות? אמנם יש כמה גרסאות לשאלה מדוע אוכלים מוצרי חלב בחג השבועות, אבל מסורת היא מסורת – גם אם לא ברור למה ובייחוד כשהיא כל-כך טעימה! קבלו מתכון לעוגת גבינה קלילה וטעימה לחג השבועות! *אופציות חלופיות לבסיס ולציפוי בתחתית הכתבה

 

שופכים את החמאה המומסת על אטריות הקדאיף

שופכים את החמאה המומסת על אטריות הקדאיף

 

משטחים את האטריות על בסיס התבנית ואופים עד להזהבה

משטחים את האטריות על בסיס התבנית ואופים עד להזהבה

 

מקציפים את השמנת המתוקה, מוסיפים בהדרגה סוכר, אינסטנט פודינג וגבינות ומערבבים.

מקציפים את השמנת המתוקה, מוסיפים בהדרגה סוכר, אינסטנט פודינג וגבינות ומערבבים.

 

יוצקים את המלית על בסיס הקדאיף

יוצקים את המלית על בסיס הקדאיף

 

לפני ההגשה מעטרים את העוגה בדובדבנים. בתאבון(:

לפני ההגשה מעטרים את העוגה בדובדבנים. בתאבון(:

 

 

רכיבים: (מתאים לתבנית בקוטר 26 ס"מ)

לבסיס:
200 גרם אטריות קדאיף
75 גרם חמאה מומסת

למלית:
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה לקצפת 38%
1/3 כוס סוכר
3 כפות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
125 גר' (חצי חב') גבינה לבנה 9%
250 גרם גבינת מסקרפונה
225 גרם גבינת שמנת 30% שומן (של פילדלפיה, גד, נפולאון וכד')

לציפוי:
כוס דובדבנים מגולענים

אופן הכנה:

לבסיס:

שופכים את החמאה המומסת על אטריות הקדאיף ומערבבים היטב תוך "פרימה" של האטריות, כך שכולן מכוסות בחמאה.

משטחים את האטריות על בסיס התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, עד להזהבה (15-20 דקות). מצננים.

 

להכנת המלית:

מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר ואבקת האינסטנט פודינג, עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים בזהירות את הגבינות ומערבבים בעדינות כך שהתערובת תישאר אוורירית ("מקפלים"), עד לאיחוד החומרים.

יוצקים את המלית על בסיס הקדאיף ושומרים במקרר למשך 6 שעות לפחות ועדיף ללילה שלם. מומלץ להכניס למקפיא כחצי שעה לפני ההגשה.

לפני ההגשה (אחרי שמוציאים מהמקפיא) מעטרים את העוגה בדובדבנים.

 

אופציות נוספות:

*תחליף לקדאיף: ניתן להכין בסיס לעוגה על בסיס פתיבר במקום הקדאיף: מערבבים טוב 2 כוסות (200 גרם) פתיבר טחון, 100 גרם חמאה מומסת וכפית סוכר. משמנים את התבנית במעט חמאה ומשטחים את התערובת על הבסיס בצורה הדוקה. מכניסים למקפיא למינימום חצי שעה.

*תחליפים לדובדבנים: במקום עיטור דובדבנים, אפשר לפזר אגוזים מקורמלים/ מסוכרים (בראס, שברי פקאן סיני וכד'), אפשר לגרד שוקולד לבן, לפזר אטריות קדאיף אפויות, לפזר שערות חלבה, לקשט באבקת נוגט, בפירות העונה או כל שילוב שרוצים (ואפשר כמובן גם לוותר על עיטור לחלוטין).

 

 

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top