/ מתכונים / פשטידות ומאפים / פאי שכבות בטטה ובצל

פאי שכבות בטטה ובצל

 

המתכון המנצח בתחרות "מבשלים בבאר" -  פאי בטטה ובצל, מורכב משלושה חלקים קלים להכנה שיוצרים מנה טעימה ומהנה. שופטי התחרות אמרו כי בסיס הבצק פשוט ומקורי, ושילוב המלית הפשוטה והרוטב הטעים יוצרים "טעם מרתק וייחודי למנה". נראה מורכב, אך מתאים לכל אחד. 

 

מערבבים את כל החומרים בסיר על אש קטנה
עד שכל המרכיבים הופכים לתמיסה הומוגנית.
מעבירים לתבנית ומועכים (עם האצבעות!) את הבצק,
אופים בתנור כ- 8 דקות. עד שהבצק מתחיל להזהיב.

 

מטגנים את הבצל במחבת עד שהוא מתרכך.
מפזרים על ה'קרסט' כך שימלא שליש-חצי מגובה התבנית.

 

את הבטטות הקלופות הפרוסות והמבושלות במים
מוציאים מסדרים מעל שכבת הבצל.

 

מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב עד לקבלת תערובת לבנה אחידה.
יוצקים את הרוטב מעל לפאי- לכיסוי הבטטה.

 

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות
לכחצי שעה עד שהרוטב נראה אפוי ומוצק. בתיאבון(:

רכיבים:

'לקרסט' (בצק לקיש או תחתית לפאי):
150 גרם חמאה.
1.5 כף שמן.
4.5 כפות מים פושרים.
3/4 כפית מלח
1.5 כפית סוכר
כוס וחצי קמח (210 גרם)
למלית:
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות בינוניות (לבצל סגול יש טעם מעט עדין יותר לעומת הלבן, ויותר אסטטי)
2-3 בטטות קטנות (כשפורסים את הבטטה יתקבלו עיגולים בקוטר קטן יותר, נוח לעבוד עם זה ויותר אסטטי).
לרוטב:
250 גרם שמנת לבישול.
100 גרם שמנת חמוצה
2 ביצים
15 גרם קמח (בערך כף קמח –לא- בהריון מתקדם)
שיניי שום- לפי הטעם. (אני שמתי 2)
תבלינים- מלח פלפל לדעתי מספיק פה. יש לקחת בחשבון שהכמות מליחות של הרוטב הנ"ל הוא זה שייקבע את כל המליחות של הפאי, כך שהרוטב אמור להיות יחסית מלוח.
*תבנית עגולה, קוטר 26 סמ.

אופן ההכנה:
מחממים תנור מראש, 200 מעלות.
לקרסט:
מערבבים את כל החומרים (למעט הקמח) בסיר על אש קטנה עד שכל המרכיבים הופכים לתמיסה הומוגנית, מוסיפים את הקמח ומערבבים עם כף מעץ עד שמקבלים בצק זהוב (תהליך של 5-10 דק)
מורידים מהאש, נותנים לזה טיפה להתקרר ומעבירים לתבנית הרצויה- מועכים (עם האצבעות!) את הבצק על התבנית כך שהוא בשכבה דקה וחביבה עוטף את כל התבנית מבפנים, כמו שאתם מכירים מפאי תפוחים.
אופים בתנור כ- 8 דקות. עד שהבצק מתחיל להזהיב (עדיף לא לתת לו להשחים לחלוטין כי הקרסט יחזור לתנור מאוחר יותר).
נותנים לקרסט להתקרר בינתיים עד לטמפרטורת החדר ומתחילים לעשות את המלית.

טיפ: המתכון ל'קרסט' מעולה להכל, למלוחים ומתוקים כאחד.

מלית:
את הבצל מטגנים בנפרד במחבת, עד שהוא מתרכך (ניתן לטגן ב-25 גרם חמאה + 3 כפות שמן זית או רק בשמן זית או בשמן צמחי)
מפזרים על ה'קרסט' כך שימלא שליש-חצי מגובה התבנית.
את הבטטות הקלופות ופרוסות דק (כחצי ס"מ) מבשלים בישול מהיר במים (טיפונת מלח), על מנת שיתרככו טיפה (הבישול המקדים מקצר את זמן האפייה הסופי).
מוציאים את הפרוסות לצלחת נפרדת כדי להיפטר מהנוזלים של הבישול לפני העברה לתבנית.
מסדרים את פרוסות הבטטות מעל שכבת הבצל, עד שמגיע לגובה פניי התבנית.

הרוטב (גרסה שלי עם שינויים קלים לרוטב רויאל):
יש לערבב את כל החומרים טוב-טוב עד לקבלת תערובת לבנה, יפה והומוגנית.
ניתן להשתמש בבלנדר/בלנדר מוט בשביל כך. במידה שמערבבים ידנית יש לכתוש את השום קודם.
את הרוטב ניצוק מעל לפאי- לכיסוי הבטטה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכחצי שעה עד שהרוטב נראה אפוי ומוצק (כל שאר החומרים כבר קיבלו חצי בישול/אפייה לפני כן, אז אין מה לדאוג).

טיפ: הרוטב יכול להיות אחלה ללזניה, פשטידות וכמעט כל דבר.

המתכון נשלח על ידי עדי לוי

דבר השופטים:
משך הכנה: 30-45 דקות (תלוי אם מנצלים את הזמן להכנת הדברים תוך כדי עבודה או לחילופין מכינים אחד אחרי השני ללא חפיפה בין השלבים).
כמות :  מספיק ל- 8 אנשים.
עלות חומרים ממוצעת- 30 ₪
**הבצק נראה ומרגיש רך מידי לפני האפייה אך יוצא מצוין, מאד נוח לשימוש ומאוד קל להכנה.

כתיבת תגובה

על כתבת אורח

Scroll To Top