/ מתכונים / ירקות / פלפלים ממולאים בגבינות בעיטור רוטב פסטו

פלפלים ממולאים בגבינות בעיטור רוטב פסטו

התמונות אומרות כבר הכל, אבל בכל זאת נגיד עוד קצת. השילוב המושלם של פלפל עם גבינה מקבל צורה חדשה וטובה יותר, ואתם לא צריכים לעבוד קשה בשבילה! כל מה שאתם צריכים זה פלפלים, גבינות (מה שיש לכם בבית) ותנור!

 

חותכים כל פלפל לרוחב במרחק 1 ס"מ מהגבעול. מרוקנים מגרעינים.

 


מערבבים בקערה את כל החומרים, מלבד רוטב הפסטו.

 


ממלאים כל פלפל עד הסוף בתערובת הגבינות ומכסים ב"כובע".

 


אופים בתנור למשך כחצי שעה, עד להשחמה.

מורחים רוטב פסטו על כל פלפל. בתאבון(:

 

רכיבים: (ל- 4 מנות)
8 פלפלים אדומים או צבעוניים, רצוי מהזן הארוך אבל אפשר גם רגילים
1 חב' ריקוטה או גבינה לבנה 9% שומן
1 חב' גבינת עיזים למריחה
1 חב' גבינת שמנת
150 גרם גבינת פטה או בולגרית
2 כפות עירית קצוצה
2 כפות בזיליקום קצוץ
מלח, פלפל לבן
1/2 כוס רוטב פסטו (קנוי או ביתי)

• אין בעיה לשחק עם הגבינות לפי מה שאוהבים ומה שיש בבית. כל קומבינציה עובדת.

הכנה:
חותכים כל פלפל לרוחב במרחק 1 ס"מ מהגבעול (יוצרים "כובעים" לפלפלים). מרוקנים מגרעינים.
מערבבים בקערה את כל החומרים, מלבד רוטב הפסטו.
ממלאים כל פלפל עד הסוף בתערובת הגבינות ומכסים ב"כובע". הכי נוח למלא בעזרת שקית זילוף או שקית מטבח שחותכים לה את הקצה, אבל אפשר גם בעזרת כפית.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך כחצי שעה, עד להשחמה (הפלפלים עלולים להגיר נוזלים- בתום האפייה שופכים אותם בזהירות, אך לא נורא אם נשארים מעט).
מורחים כפית גדושה מרוטב הפסטו על כל פלפל ומגישים חם.

למי שרוצה להכין רוטב פסטו בבית, כל מה שצריך:
1/2 כוס עלי בזיליקום (ללא הגבעול)
2 שיני שום
40 גרם צנוברים, קלויים מעט על מחבת
4 כפות גבינת פרמזן מגורדת
1/2 כוס שמן זית

הכנה:


טוחנים יחד את כל החומרים מלבד שמן הזית במעבד מזון או בבלנדר מוט.
כאשר כל החומרים מתאחדים למחית, מזלפים את שמן הזית בהדרגה לתערובת,
תוך כדי עבודה של מעבד המזון. שומרים בכלי אטום.

 

החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון בשבילנו? שלחו לנו אותו למייל ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top