/ מתכונים / פסטה ואורז / פסטה ברוטב שמנת עם ברוקולי וכרובית

פסטה ברוטב שמנת עם ברוקולי וכרובית

 

יצא לכם כבר לאכול פסטה עם ברוקולי? לרובנו משום מה עדיין לא יצא להכיר. זה לא אומר שזה לא שילוב טוב, זה רק אומר שעד עכשיו פספסנו את אחד התענוגות הקולינריים הגדולים! ובכן, זו ההזדמנות שלכם להכיר, להכין ולהתענג על כל רגע.

 


רכיבים לפסטה ברוטב שמנת עם ברוקולי וכרובית.

 


מכניסים את פרחי הברוקולי והכרובית לסיר עם מים רותחים.

 


ממיסים חמאה בסיר על להבה בינונית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.

 


מוסיפים את השום, מערבבים ומוסיפים את פרחי הברוקולי

והכרובית המסוננים, ומתבלים.

 


מוסיפים את השמנת ומנמיכים את האש. מבשלים עד שהרוטב מסמיך.

 


מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

 


מסדרים בצלחת את הפסטה, מעליה שופכים מהרוטב ומפזרים גבינה צהובה.
 

 


רכיבים:

250 גרם (חצי חבילה) פסטה
1 בצל חתוך גס
2 שיני שום כתושות
ראש ברוקולי, מפורק לפרחים בינוניים
חצי כרובית, מפורקת לפרחים בינוניים
2 מיכלים שמנת מתוקה
מלח, פלפל לבן טחון
קורט אגוז מוסקט טחון
חמאה לטיגון (כ- 25 גרם)
מעט גבינה צהובה מגורדת (עדיף פרמזן)

אופן הכנה:
מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר. מכניסים את פרחי הברוקולי והכרובית, מביאים לרתיחה ומבשלים 2-3 דקות.
מכבים את האש. מסננים ומעבירים לקערה עם מים קרים (כדי למנוע המשך בישול של הירקות מהחום).
ממיסים חמאה בסיר על להבה בינונית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את השום, מערבבים ומוסיפים את פרחי הברוקולי והכרובית המסוננים.
מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
מוסיפים את השמנת ומנמיכים את האש.
מבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט, כ-20 דקות.
בודקים תיבול ומתקנים במידת הצורך.
בינתיים, מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן (אפשר להשתמש במים בהם בושלו הברוקולי והכרובית).
מסדרים בצלחת את הפסטה, מעליה שופכים מהרוטב ומפזרים גבינה צהובה.

אם גם לכם יש משהו לספר, לכתוב ולשתף, שלחו לנו ואולי כתבתכם תתפרסם בבאר. 

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top