/ מתכונים / פסטה ואורז / פסטה בשמן זית, כרישה, קישואים ופטריות

פסטה בשמן זית, כרישה, קישואים ופטריות

 

אוהבים פסטה אבל נמאס לכם מבולונז ומשמנת? רוצים לפנק את עצמכם בפסטה טעימה ומיוחדת? לפניכם פסטה עשירה בטעמים מעולים ובירקות מובחרים.

 

חותכים את הכרישה לטבעות דקות ומטגנים, מוסיפים את השום הכתוש
ואת הקישואים. מערבבים ומטגנים לריכוך קל. 
 
 


מוסיפים את הפטריות ונותנים להן להגיר נוזלים עד לאידוי. מתבלים.

 


מבשלים את הפסטה במי מלח ומוסיפים אותה לסיר יחד עם הרוטב. 

 


מוסיפים את הגבינה ומערבבים, מסירים מהאש ומגישים. בתאבון(:

 

רכיבים (ל- 4 מנות):
2 יח' כרישה (לוף/פארסה)- אפשר להמיר בבצל בינוני
2 קישואים או זוקיני בינוניים, חתוכים לקוביות
1 סלסלת פטריות שמפניון או פורטובלו (או שילוב), חתוכות גס (ללא ה"רגל")
כוס עלי בזיליקום, חתוכים גס
1 שן שום כתושה
מלח, פלפל לבן טחון
1/3 כוס שמן זית
50 גרם חמאה
1/2 חב' (250 גרם) פסטה (ספגטי/ פנה/פוזילי או מה שאוהבים)
50 גרם גבינת פרמזן או פקורינו מגורדת

 

הכנה:
חותכים את הכרישה לטבעות דקות- החלק הבהיר בלבד ללא העלים (במידה ומשתמשים בבצל חותכים לחצאי טבעות דקות). בסיר רחב או במחבת גדולה ממיסים את שמן הזית עם החמאה על להבה בינונית. מוסיפים את הכרישה ומטגנים עד לריכוך קל (כ- 4 דקות). מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים. כעבור דקה מוסיפים את הקישואים, מערבבים ומטגנים לריכוך קל למשך כמה דקות נוספות, תוך ערבוב מידי פעם (אפשר לזרז את התהליך ע"י כיסוי של הסיר).  מוסיפים את הפטריות ומערבבים. נותנים לפטריות להגיר נוזלים וממשיכים לטגן עד לאידוים, תוך ערבוב מידי פעם. מוסיפים בזיליקום, מלח ופלפל ומסירים מהאש.
מבשלים את הפסטה במי מלח לפי ההוראות על האריזה. מסננים.
מחזירים את הפסטה לסיר יחד עם הרוטב ומערבבים מעל להבה בינונית לאיחוד הרכיבים. מוסיפים את הגבינה ומערבבים, מסירים מהאש ומגישים.

החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון שאתם חייבים לשתף? שלחו לנו ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

 

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top