/ מתכונים / פשטידות ומאפים / פשטידת בצל וגבינות מהירה

פשטידת בצל וגבינות מהירה

פשטידה אחת במתכון מיוחד, טעימה במיוחד שתשביע כל אחד! קצת גבינות מהמקרר יאספו, גם מספר בצלים יצטרפו, יחד כל אלו לתנור יכנסו ותוך פחות משעה – פשטידת בצל מעולה תטרפו!

 

מטגנים במחבת גדולה את הבצל עד להזהבה. מצננים מעט.
מערבבים את הבצל המטוגן עם יתר הרכיבים, ומעבירים לתבנית.אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 45 דקות, עד שמזהיב.

מוציאים מהתנור, מפזרים 2 כפות גבינה צהובה מעל לפשטידה
ומחזירים לתנור לכ- 2 דקות. בתיאבון(:

 

רכיבים:
5 בצלים בינוניים- גדולים, חתוכים לרבעי טבעות
50 גרם חמאה
1 כף שמן זית
1 גביע (250  גרם) קוטג' 5% או 9%
1 גביע (125 גרם) גבינה לבנה 9% או גבינת שמנת
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה (15% שומן ומעלה)
150 גרם גבינה צהובה מגורדת (עמק, קשקבל, פרמזן או מה שיש בבית)
קובייה גבינת פטה או בולגרית (כ- 200 גרם), מפוררת במזלג
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון (לא חובה)
עלי טימין (קורנית) מ- 2 גבעולים
מלח, פלפל לבן טחון
4 כפות קמח
3 ביצים בינוניות

הכנה:
ממיסים במחבת גדולה או בסיר רחב את החמאה ושמן הזית על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה. מסירים מהאש ומצננים מעט.
בקערה גדולה מערבבים את הבצל המטוגן עם כל יתר הרכיבים, מלבד 2 כפות מהגבינה הצהובה המגוררת, ומעבירים לתבנית משומנת בחמאה. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 45 דקות, עד שמזהיב.
מוציאים מהתנור, מפזרים מעל הפשטידה את 2 כפות הגבינה הצהובה ששמרנו בצד ומחזירים לתנור להתכה של הגבינה (כ- 2 דקות). מוציאים מהתנור ומצננים מעט.• מומלץ להמתין לפחות חצי שעה לפני ההגשה כדי שהפשטידה תתגבש מעט.
• חשוב להוסיף מלח בזהירות מאחר והתערובת כבר מלוחה מהגבינות.
• אפשר לשחק ולהחליף את הגבינות באחרות. הכל הולך, אבל חשוב לשמור על כמות כוללת דומה.
החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון שאתם חייבים לשתף? שלחו לנו ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

 

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top