/ מתכונים / פסטה ואורז / קדרת גריסים וירקות

קדרת גריסים וירקות

הם הולכים טוב במרק, באים ממש טוב בחמין, ואחרי שמסיימים להכין אותם מגלים שנשארו עוד המון בשקית (ושהחורף כמעט נגמר). קבלו מתכון טעים לניצול שאריות הגריסים מהחורף.

 

20140207_194138

מטגנים בסיר עם שמן את הירקות ולבסוף שופכים את העגבנייה המגורדת.

מתבלים במלח, פלפל,פפריקה ופלפל שאטה ומוסיפים את הגריסים.

  

מוסיפים מים רותחים כך שיגיעו לגובה של כ- 3 ס"מ מעל הגריסים והירקות. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה.

מוסיפים מים רותחים כך שיגיעו לגובה של כ- 3 ס"מ מעל הגריסים והירקות. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה.

 

מבשלים כשעה ולאחר מכן מוסיפים את השמיר הקצוץ, מתקנים תיבול אם צריך, מערבבים וכעבור כ- 5 דקות מסירים מהאש. מגישים חם.

 

רכיבים:

2 כוסות גריסי פנינה, שטופות ומסוננות

1 בצל בינוני, חתוך לקוביות

6 פטריות שמפניון חתוכות גס

4 שיני שום פרוס+ 1 שן שום כתוש

1 קישוא, חתוך לקוביות

1 בטטה חתוכה לקוביות

2 תפו"א בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות

1 עגבנייה מגורדת בפומפייה

מלח, פלפל שחור גרוס

1 כפית פפריקה מעושנת/מתוקה/חריפה (או שילוב)

1 כפית פלפל שאטה גרוס (לא חובה)

4-5 כפות שמיר קצוץ

מעט שמן לטיגון (קנולה/חמניות וכד')

 

*אפשר להחליף את הירקות באחרים או להוסיף ירקות נוספים (כרובית, גזר, אפונה וכו')

 

הכנה:

מחממים מעט שמן בסיר בינוני על להבה בינונית. מוסיפים את הירקות בהפרש של 5 דקות בין האחד לשני לפי הסדר הבא: בצל, פטריות עם שום (פרוס וכתוש), קישוא, בטטה, תפו"א ולבסוף את העגבנייה המגורדת (מערבבים מידי פעם). מתבלים במלח, פלפל,פפריקה ופלפל שאטה ומוסיפים את הגריסים. מטגנים תוך ערבוב מידי פעם כ- 3 דקות, ומוסיפים מים רותחים כך שיגיעו לגובה של כ- 3 ס"מ מעל הגריסים והירקות. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה.

מבשלים כשעה אך מוודאים מידי פעם שהמים לא נגמרים- אם חסרים מים מוסיפים עוד מים רותחים ומערבבים. כעבור כשעה מוסיפים את השמיר הקצוץ, מתקנים תיבול אם צריך, מערבבים וכעבור כ- 5 דקות מסירים מהאש. מגישים חם.

 

 

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top