/ מתכונים / פשטידות ומאפים / קיש בטטה על מצע אגוזים

קיש בטטה על מצע אגוזים

 

לסוף השבוע הזה הבאנו לכם מתכון כה טעים, שאתם פשוט תתענגו על כל ביס וביס! כן כן, זהו הקיש! עם בסיס כל כך פריך ומלית כל כך טעימה, אי אפשר שלא להשמיע בכל ביס נהימה! ואם עדיין לא שכנענו אתכם, צירפנו כמה תמונות מעוררות תאבון להנאתכם!

 

מניחים בקערה את כל רכיבי הבסיס, מערבבים, מעבירים לתבנית ומהדקים.
 
 


מקפיצים את קוביות הבטטה במחבת עם חמאה 8-10 דקות.

 


מערבבים את כל החומרים עם הבטטות, מוסיפים מלח ופלפל ויוצקים על הבסיס.

 


אופים כ- 40 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, עד להזהבה.

 


מומלץ לתת לקיש להתקרר מעט כדי שיתייצב! בתאבון (:

 

רכיבים:
לבסיס:
1/2 כוס אגוזי קשיו קצוצים
1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים
כוס ורבע פירורי לחם
100 גרם חמאה מומסת
כף עלי טימין
מעט מלח ופלפל לבן טחון
למלית:
75 גרם חמאה מלוחה
3 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה (15% שומן ומעלה)
1 גליל גבינת עיזים רכה (פרומעז, גד-עז וכד'), פרוסה לעיגולים וכל עיגול חתוך לרבעים.
3/4 חב' קוטג' 9%
1/2 כוס צנוברים או גרעיני דלעת קלופים
5 כפות עירית קצוצה
כפית שום כתוש
2 ביצים גדולות (או 3 קטנות)
מלח, פלפל שחור גרוס
*מתאים לתבנית בקוטר 26 ס"מ

 

אופן הכנה:
לקלתית: מניחים בקערה את כל רכיבי הבסיס. מערבבים היטב, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית.
למלית: ממיסים חמאה במחבת רחבה, מוסיפים את קוביות הבטטה ומקפיצים 8-10 דקות עד לריכוך חלקי והזהבה קלה. מעבירים לקערה ומצננים מעט (כרבע שעה).
מחממים מחבת משומנת קלות (משמנים ומנגבים עם נייר סופג). מוסיפים את הצנוברים (או גרעיני הדלעת) וקולים למספר דקות עד להזהבה קלה, תוך ניעור המחבת מידי פעם. מוסיפים לבטטות.
מערבבים את כל יתרת החומרים עם הבטטות, מוסיפים מלח ופלפל ויוצקים על הבסיס.
אופים כ- 40 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, עד להזהבה. מומלץ לתת לקיש להתקרר מעט (לפחות חצי שעה) כדי שיתייצב ואז לחמם שוב או להגיש פושר.

*אפשר לשחק עם האגוזים לבסיס- לשים רק סוג אחד, לשנות את היחסים בין שני הסוגים או להחליף באגוז אחר שאוהבים (מלך, מקדמיה, פיסטוקים וכד').

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top