/ מתכונים / פשטידות ומאפים / רול מלאווח במילוי חצילים, זיתים וגבינות

רול מלאווח במילוי חצילים, זיתים וגבינות

 
את המתכון הזה כדאי לכם לגזור ולשמור כי הוא יכול להיות אלתור מצוין כשאתם צריכים להכין משהו טעים במהירות. אפשר להכין אותו בכל מיני צורות וממוצרים שלכל אחד יש בבית והוא תמיד יצא טעים ומרשים.

 


מחממים היטב את השמן בסיר, ממליחים את קוביות החצילים ומטגנים.
 
 


מערבבים יחד את כל חומרי המלית.

 


מוסיפים למלית את החצילים.

 


פורסים על צלחת עלה מלאווח, מניחים מלית ומקפלים את השוליים.

 


מגלגלים בעדינות ל"רול". מניחים בתבנית מורחים במעט חלמון ומכניסים לתנור .

 


רכיבים
:
למלית:
2 קופסאות קוטג', רצוי 5% או 9%
100 גרם גבינה צהובה מגורדת (עמק, פרמזן- אפשר לשלב כמה סוגים לפי מה שאוהבים)
2 כפות ממרח עגבניות מיובשות
1/3 קופסת שימורי זיתים שחורים "חרוזית" , פרוסים לטבעות
1 כף עלי טימין (רצוי טריים אבל אפשר מיובשים)
1 כף (שטוחה) שום כתוש
מלח, פלפל שחור גרוס
1 חציל בינוני, חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
שמן לטיגון עמוק (בערך 1/2 ליטר)
6 עלי מלאווח, מופשרים מעט (רק עד שאפשר לגלגל אותם)
1 חלמון ביצה טרוף

 

הכנה:
מחממים היטב את השמן בסיר, ממליחים את קוביות החצילים ומכניסים לשמן. מטגנים עד להזהבה ומעבירים לנייר סופג. מצננים מעט.
מערבבים יחד את כל חומרי המלית. מוסיפים את קוביות החצילים ומערבבים.
פורסים על צלחת עלה מלאווח, מניחים בשליש השני של העלה כמות נדיבה מהמלית ומשאירים שוליים של 2 ס"מ מכל צד. מקפלים את השוליים ומהדקים בצדדים ומגלגלים בעדינות ל"רול" (כמו אגרול גדול). מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשה"תפר" של הרול כלפי מטה. מורחים את החלק העליון במעט חלמון טרוף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך 30-40 דקות, עד שהמאפה זהוב מלמעלה ונראה מוכן מכל הכיוונים (במידה שהחלק העליון משחים מהר לפני שהצדדים נראים מוכנים, מנמיכים את הטמפ' ל- 180 מעלות).

החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון בשבילנו? שלחו לנו אותו למייל ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

 

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top