/ מתכונים / סלטים ומנות פתיחה / ריבת בצל ביין

ריבת בצל ביין

 

על הטעם של ריבת הבצל אי אפשר להתווכח, מכינים אותה בקלות, והיא מוסיפה לשולחן הרבה טעם ואפילו קצת ריח. אז שימו את החששות בצד, ונסו את המתכון המיוחד. תוספת מעניינת, מתוקה וטעימה לשולחן.

מטגנים את הבצל בשמן זית לריכוך ולהזהבה. מוסיפים מלח, פלפל  ועלי הטימין.

מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את היין והחומץ ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך ערבוב מידי פעם עד שהרוטב מצטמצם.

מעבירים לצנצנת זכוכית שעברה עיקור, סוגרים היטב ומצננים. בתיאבון(:


• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של עיתון 'הבאר' ותישארו מעודכנים

רכיבים:
1/4 כוס שמן זית
4 בצלים סגולים, חתוכים לחצי ופרוסים דק (חצאי טבעות)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית עלי טימין טריים
3 כפות שטוחות סוכר חום בהיר (דמררה)
1/2 כוס יין אדום
4 כפות חומץ בלסמי

הכנה:
מחממים את שמן הזית על להבה בינונית, מוסיפים את הבצל ומטגנים לריכוך ולהזהבה (כ- 10 דקות).  מוסיפים את המלח, הפלפל  ועלי הטימין ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את היין והחומץ ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 40 דקות (ללא כיסוי) תוך ערבוב מידי פעם עד שהרוטב מצטמצם והמרקם הופך למרקם של ריבה דלילה (כאשר התערובת מתקררת היא הופכת למעט יותר מוצקה).
מעבירים לצנצנת זכוכית שעברה עיקור (ע"י הכנסה לסיר עם מים רותחים, למיקרו או לתנור אפייה חם), סוגרים היטב ומצננים. מגישים בטמפרטורת החדר או קר. מאחסנים במקרר.

החברים עפו על המנה שהכנתם לארוחת שישי? יש לכם מתכון שאתם חייבים לשתף? שלחו לנו ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top