/ מתכונים / קינוחים / שטרודל תפוחי עץ וחמוציות

שטרודל תפוחי עץ וחמוציות

 

יש לכם 'קרייבינג' למשהו מתוק? מחפשים מתכון שלא קשה להכין אותו אבל טעים לאכול אותו? רוצים להפתיע מישהו עם קינוח מיוחד? קחו לכם תפוחים ו…חמוציות – המתיקו את יומכם!

 


מטגנים במחבת עם חמאה את תפוחי העץ, הסוכר, סוכר הווניל ומיץ הלימון.
 


כשתפוחי העץ מתרככים מוסיפים את החמוציות, מערבבים ומסירים מהאש.

 


פורסים את הבצק ומניחים 1/3 ממלית התפוחים לאורכו. משאירים שוליים.

 


מגלגלים את הבצק ומהדקים היטב, מברישים במעט ביצה טרופה ואופים בתנור.

 


לפני ההגשה מפזרים בעזרת מסננת מעט אבקת סוכר מלמעלה ובתאבון(:

 


רכיבים :
50 גרם חמאה
8 תפוחי עץ מזן גראנד-סמית (הירוקים), קלופים וחתוכים לקוביות

1 שקית סוכר וניל
1/3 כוס סוכר
מיץ מלימון קטן
חופן חמוציות מיובשות (רצוי טבעיות ללא סוכר)

1 חב' בצק פילאס תורכי, מופשר מראש לפי ההוראות על האריזה
1 ביצה טרופה
מעט אבקת סוכר

הכנה:
ממיסים את החמאה במחבת רחבה על להבה בינונית מוסיפים את תפוחי העץ, הסוכר, סוכר הווניל ומיץ הלימון ומערבבים. מבשלים למשך 10 דקות עד שתפוחי העץ מתרככים חלקית, מוסיפים את החמוציות, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים.
פורסים על משטח עבודה את הבצק (הוא מגיע מגולגל כמו בצק עלים) ומחלקים אותו לרוחבו ל- 3 חלקים שווים פחות או יותר. מניחים 1/3 ממלית התפוחים לאורך המלבן הראשון בשליש הבצק שקרוב אלינו ומשאירים שוליים מכל צד ברוחב 2 ס"מ. מגלגלים את הבצק מהצד של המלית. מהדקים את הבצק מעל המלית ומהדקים היטב את השוליים. ממשיכים לגלגל ומניחים בתבנית אפייה כשה"תפר" של הבצק כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם 2 חתיכות הבצק הנותרות. מברישים את המאפים במעט ביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך כ- 40 דקות עד שהמאפה שחום. לפני ההגשה מפזרים בעזרת מסננת מעט אבקת סוכר מלמעלה. אפשר לאכול חם, פושר או קר והכי טעים עם גלידה וניל.

 

החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון בשבילנו? שלחו לנו אותו למייל ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top