/ מתכונים / ירקות / "שקשוקה" תפוחי אדמה ופטריות

"שקשוקה" תפוחי אדמה ופטריות

 

נשמע טוב נכון? זוהי לא השקשוקה הקונבנציונלית שכולכם מכירים- יש שיגידו שהיא יותר טובה! לפניכם מתכון מצוין לשקשוקה ייחודית שלא תוכלו להתאכזב ממנה (אלא אם כן אתם ממש גרועים במטבח)!

 

מאדים את הבצלים במחבת עם חמאה עד להזהבה

 

מוסיפים את הפטריות ונותנים להן להוציא את הנוזלים

 

מוסיפים את תפוחי האדמה, ממליחים ומפלפלים

 

יוצרים גומות בתבשיל ושוברים פנימה את הביצים כמו בשקשוקה

 

מפזרים גבינה, מכניסים לתנור לכ- 15 דקות ובתאבון(:
 
 

רכיבים :

75 גרם חמאה
בצל גדול קלוף ופרוס
20 פטריות שמפניון שטופות, חצויות (הכמות לא חייבת להיות מדויקת).
מלח ופלפל שחור
1 כוס מים רותחים.
3-4 ביצים.
4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות.
150-200 גר' גבינה להקרמה (פרמזן, קשקבל, מוצרלה, פרומעז או סתם גבינה צהובה שיש בבית).
*מחבת כבדה שניתן להכניס לתנור (ידית מתכת או סיליקון). אם אין ניתן להשתמש במחבת רגילה ולהעביר בהמשך בזהירות לתבנית שמתאימה לתנור.

אופן הכנה:

1. מחממים במחבת את החמאה עד שתימס ומאדים בה את הבצלים עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ונותנים להן להוציא את הנוזלים. כשהנוזלים מתאדים (אין בעיה שיישארו קצת נוזלים) מוסיפים את תפוחי האדמה. מקפיצים כשתי דקות, ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את המים הרותחים.
2. מכסים ומבשלים על אש קטנה כ- 10 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. בודקים תיבול ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הצורך.
3. יוצרים גומות בתבשיל ושוברים פנימה את הביצים אחת אחת כמו בשקשוקה (רצוי לשבור לקערה ולהעביר בזהירות למחבת) וממשיכים לבשל כשהמחבת מכוסה חלקית עד שהביצים מוכנות.
4. חותכים את הגבינה לפרוסות ומפזרים על התבשיל (אפשר גם עם גבינה מגורדת).
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לכ- 15 דקות עד שהגבינה מבעבעת ומשחימה מעט ומגישים.

אם גם לכם יש מתכון מנצח שלחו אותו אלינו ואולי הוא יתפרסם בבאר.

  *צילום: איתן קנז
 

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top