/ מתכונים / חגים / תאנים מיובשות במילוי גבינה ושקדים לט"ו בשבט

תאנים מיובשות במילוי גבינה ושקדים לט"ו בשבט

 

ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות (וגם לנו). בין כל פעולת נטיעת העצים עלינו לאכול קצת. ומה נאכל אם לא פירות יבשים? יש שאומרים שהם לא טעימים, אבל אנחנו אומרים – חכו שינסו את המתכון הזה! מתאבן מקורי לט"ו בשבט

משרים את התאנים המיובשות בקערה עם יין אדום למשך כשעתיים.

 


מוציאים את התאנים, מנגבים ופורסים כל תאנה לרוחבה כמעט עד הסוף,
ומכניסים לכל תאנה עלה נענע ועלה שלם/חתוך של בזיליקום.

 


מניחים מעל חתיכת גבינה ומעל מניחים שקד.

 


סוגרים את התאנה כמו סנדוויץ' ומגישים בטמפרטורת החדר.

 

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של עיתון 'הבאר' ותישארו מעודכנים 

 

רכיבים:
20 תאנים מיובשות
70-80 גרם גבינת רוקפור (אפשר להמיר לגבינה כחולה אחרת/ קממבר/ברי)
20 עלי נענע
10-20 עלי בזיליקום (תלוי בגודל העלים)
20 חצאי שקדים מולבנים (ללא הקליפה החומה)
1.5-2 כוסות יין אדום (להשריית התאנים)

הכנה:
מניחים את התאנים המיובשות בקערה ומוסיפים יין אדום כך שהתאנים מכוסות. משרים למשך כשעתיים.
מוציאים את התאנים מהיין, מנגבים ופורסים כל תאנה לרוחבה כמעט עד הסוף. חותכים את הגבינה ל- 20 פיסות.
מכניסים לכל תאנה עלה נענע ועלה שלם/חתוך של בזיליקום (בערך בגודל עלה הנענע). מניחים מעל חתיכת גבינה ומעל מניחים שקד. סוגרים את התאנה כמו סנדוויץ' ומגישים בטמפרטורת החדר.

החברים עפו על המנה שהכנתם לארוחת שישי? יש לכם מתכון שאתם חייבים לשתף? שלחו לנו ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top