/ מתכונים / ירקות / תפוחי אדמה אפויים עם 3 אופציות למילוי

תפוחי אדמה אפויים עם 3 אופציות למילוי

 

ל"ג בעומר הגיע וההתרגשות כבר באוויר. הקרשים נערמו, תפוחי האדמה נקנו וכל מה שנותר הוא לחכות. אבל מי אמר שצריך מדורה כדי ליהנות מתפוחי אדמה? לפניכם מתכון לתפוחי אדמה אפויים עם 3 רטבים מצוינים – צ'ילי וצ'דר, ברוקולי וגבינות ושמנת פטריות.

 

תפוחי האדמה על מצע של מלח גס.
 


רוטב שעועית ובשר טחון עם גבינת צ'דר

 


רוטב ברוקולי וגבינות

 


רוטב שמנת ופטריות

 


בתאבון(:

 

 

רכיבים (ל-4 מנות):
4 תפוחי אדמה גדולים מאורכים
1 חב' מלח גס

רטבים:

אופציה 1- שעועית ובשר טחון מן הצומח (צ'ילי) עם צ'דר (לא מתאים לשומרי כשרות)
1 בצל קטן קצוץ דק
פחית שימורי שעועית צ'ילי בסגנון מקסיקני
200 גרם בשר טחון מן הצומח (טבעול/ סייטן)
מלח, פלפל שחור גרוס
50 גרם גבינת צ'דר מגורדת
מעט שמן לטיגון

אופציה 2- ברוקולי וגבינות
ראש ברוקולי קטן, מופרד לפרחים בינוניים
200 גרם גבינת ריקוטה
כדור גבינת מוצרלה
50 גרם גבינת קשקבל מגורדת
2 כפות גבינה צהובה מגורדת (גאודה, עמק, צ'דר וכד')
1/2 כפית שום כתוש
2 כפות "שמנת של פעם"
מלח, פלפל שחור גרוס

אופציה 3- שמנת ופטריות
חופן פטריות מעורבות (שמפניון, פורטובלו, יער וכד')- בערך כמות של סלסלה, חתוכות גס
1 בצל קטן, חתוך לקוביות
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה (רצוי 38% או 32% שומן, אבל אפשר גם פחות)
1/4 כוס יין לבן (לא חובה)
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
כפית שום כתוש
מלח, פלפל לבן טחון
50 גרם גבינה פרמזן או פקורינו מגוררת
25 גרם חמאה
1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

תפוחי האדמה:
מפזרים את המלח הגס בשכבה עבה ואחידה על תבנית אפייה. מניחים את תפוחי האדמה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כשעה וחצי (זמן האפייה משתנה בהתאם לגודל תפוחי האדמה), עד שתפוחי האדמה רכים מאד מבפנים (דוקרים אותם עם קיסם בשביל לבדוק). מניחים את תפוחי האדמה בקערה וחותכים כל תפוח לחצי כמעט עד הסוף.

רוטב שעועית ובשר טחון מן הצומח:
מחממים מעט שמן בסיר על להבה בינונית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את "הבשר" הטחון וממשיכים לטגן תוך ערבוב מידי פעם, עד להשחמה קלה.
מוסיפים מלח ופלפל ומוסיפים את שימורי השעועית. מערבבים ומבשלים למשך כ- 5 דקות.
מתקנים תיבול, מורידים מהאש ושופכים מהרוטב על תפוחי האדמה. מפזרים מעל גבינת צ'דר ומגישים.

רוטב ברוקולי וגבינות:
מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר. מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבשלים כ- 3 דקות על להבה בינונית עד לריכוך קל.
מורידים מהאש ומעבירים את הברוקולי לקערה עם מים קרים (רצוי עם קרח) בכדי שלא ימשיכו להתבשל מהחום.
בסיר מניחים את הגבינות והשמנת ומבשלים על להבה נמוכה עד לאיחוד.
מתבלים בשום, מלח ופלפל ומערבבים עד שהגבינות נמסות והתערובת חלקה.
מוסיפים את הברוקולי. ממשיכים לבשל כדקה נוספת תוך ערבוב קל. מסירים מהאש ושופכים מהרוטב על תפוחי האדמה.

רוטב שמנת ופטריות:
ממיסים את החמאה ושמן הזית במחבת על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להשחמה קלה (כ- 3 דקות), תוך ערבוב מידי פעם.
מוסיפים שום, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים. מוסיפים את היין ומבשלים כדקה נוספת.
מוסיפים את השמנת המתוקה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים את הרוטב (ללא מכסה), תוך ערבוב מידי פעם, עד שהוא מסמיך מעט (כ- 5 דקות).
מתקנים תיבול, מסירים מהאש ושופכים על תפוחי האדמה. מפזרים מעל גבינת פרמזן.

טיפ: מומלץ למרוח את תפוחי האדמה בחמאה לפני ששופכים עליהם את הרוטב.

 אם גם לכם יש משהו לספר, לכתוב ולשתף, שלחו לנו ואולי כתבתכם תתפרסם בבאר.

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top