/ מתכונים / סלטים ומנות פתיחה / סלט תפוחי אדמה

סלט תפוחי אדמה

השבוע הבאנו לכם סלט תפוחי אדמה מעולה ממוצרים שיש בכל, אבל בכל בית סטודנטיאלי!!! אפילו אם אין לכם סבלנות להכין- תכינו בכל זאת! מבטיחים שלא תתאכזבו.

מצרכים:

4 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים
5 ביצים קשות
50 גרם חמאה
2 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ דק
כפית סוכר
1 כף גדושה מיונז (רצוי הלמנס או היינס אך גם האחרים יעשו את העבודה)
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

אופן ההכנה:

מכסים את תפוחי האדמה במי מלח ומבשלים בקליפתם עד לריכוך (לשים לב שלא יתחילו להתפורר עקב בישול יתר). מכבים את האש ומצננים מעט.
במקביל לבישול תפוחי האדמה, מחממים את החמאה והשמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה עם כפית סוכר.
קולפים את תפוחי האדמה שהצטננו מעט. קולפים את הביצים הקשות.

מגרדים לקערה בחלק הגס של הפומפייה את תפוחי האדמה ואת הביצים הקשות. מערבבים יחד עם 3/4 מכמות הבצל המטוגן ועם המיונז. מוסיפים מלח ופלפל. מפזרים מעל את הבצל ששמרנו בצד. מצננים עד להגשה אך ניתן להגיש גם בטמפרטורת החדר.

ניתן לטגן את הבצל בחצי כוס שמן ולוותר על החמאה ובכך לחסוך קצת קלוריות אך הטעם ישתנה בהתאם.

עלות: 15 שקלים לכל היותר

 

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top