אחד המנהגים הכיפים ביותר בחגי ישראל (במיוחד עבור הצמחונים מבינינו) הוא אכילת מאכלי חלב בחג השבועות. ואחד המאכלים המזוהים ביותר עם חג זה הוא הבלינצ'ס. השבוע הבאנו לכם מתכון לבלינצ'ס שיעשה לכם חג מתקתק.
טורפים היטב את כל חומרי החביתיות, שופכים ויוצרים על המחבת שכבה דקה.
ממיסים במחבת חמאה, סוכר ומיץ לימון.
מוסיפים את הדובדבנים ומבשלים כ- 2 דקות. מצננים.
מערבבים בקערה את הגבינה, אבקת הסוכר,
תמצית הווניל וגרידת הלימון. מוסיפים את הדובדבנים ללא הנוזלים.
פורסים על צלחת בלינצ'ס אחד, מניחים פס ממלית הגבינה
(משאירים ס"מ ריק).
מקפלים את שולי הבלינצ'ס על המלית ומגלגלים אותו מהכיוון שלנו כלפי חוץ.
מניחים בתבנית, כשה"תפר" כלפי מטה. מזלפים מעט מרוטב הדובדבנים
ומפזרים אבקת סוכר. בתאבון(:
לחביתיות: (כ-25 יח')
2 ביצים
כוס ורבע חלב
1/4 כוס מים
כוס ורבע קמח
1/4 כפית מלח
2 כפות שמן
*אפשר במקום להכין, לקנות עלי בלינצ'ס קפואים מוכנים של "מעדנות".
כ- 30 דובדבנים, מגולענים וחתוכים לרבעים
3 כפות סוכר
1 כפית מיץ לימון
750 גרם גבינת ריקוטה (אפשר להמיר לכמות זהה של גבינה לבנה 9%)
5 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגורדת
הכנה:
לחביתיות: טורפים היטב את כל החומרים מלבד הקמח (אפשר עם מיקסר יד), עד שהתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך המשך ערבוב עד להיווצרות בלילה חלקה. מוסיפים את המלח, מערבבים ונותנים לבלילה לעמוד כשעה.
מחממים שמן במחבת קטנה (רצוי מחבת טפלון או קרמית בשביל שאפשר יהיה להפוך בקלות). כשהשמן חם מאוד (זהירות לא לשרוף), מוסיפים אותו לבלילה. מערבבים היטב.
שופכים בעזרת מצקת קטנה מעט מהבלילה על המחבת החמה (להבה בינונית) עד להיווצרות של שכבה אחידה וכמה שיותר דקה על כל המחבת. כאשר השכבה התחתונה מתחילה להזהיב (לוקח כחצי דקה), הופכים במחבת, ומורידים אחרי כמה שניות לצלחת. ממשיכים עם כל הבלילה ומניחים את החביתיות המוכנות בערימה. מצננים. במידה ומשתמשים בעלי בלינצ'ס קנויים קפואים, מוציאים מהאריזה, מפרידים את העלים, מפשירים מעט מחוץ למקפיא (לוקח כ- 2 דקות), ומטגנים משני הצדדים במחבת עם שכבה דקה של חמאה מומסת.
למלית: מניחים במחבת את החמאה, הסוכר ומיץ הלימון, ממיסים על אש קטנה ומוסיפים את הדובדבנים החתוכים. מבשלים כ- 3 דקות עד שהדובדבנים מבריקים וסביבם רוטב בצבע בורדו. מצננים.
בקערה מערבבים את הגבינה עם אבקת הסוכר, תמצית הווניל וגרידת הלימון. מוסיפים את הדובדבנים ללא הרוטב (שומרים אותו בצד) ומערבבים היטב.
הרכבת המנה: פורסים על צלחת בלינצ'ס אחד. מניחים פס ממלית הגבינה בשליש הראשון של העיגול ומשאירים כס"מ ריק מהקצה שקרוב אלינו ומהשוליים. מקפלים את שולי הבלינצ'ס על המלית (שני הצדדים שהשארנו ללא מלית) ומגלגלים את הבלינצ'ס מהכיוון שלנו כלפי חוץ. מניחים בתבנית כשהתפר כלפי מטה. ממשיכים עם יתר הבלינצ'סים ומסדרים אותם אחד ליד השני בתבנית.
מזלפים מעט מרוטב הדובדבנים ששמרנו בצד ומפזרים מעט אבקת סוכר לקישוט.