/ גמל הקמפוס / החופש קורא לי

החופש קורא לי

יושבים בשיעור, חולמים על הקיץ ומתכננים את היעד שאליו נטוס. בני המזל מבינינו שיכולים להגשים את החלום, בדרך כלל יפנו לאינטרנט להשוואת מחירי טיסות. אך יש גם מי שמעדיפים לסגור את הטיסה פרונטלית באחת משתי הסוכנויות באוניברסיטה: איסתא או איילה נסיעות. יצאנו לבדוק אם יש צורך בסוכנות נסיעות בעידן הדיגיטלי, וכיצד זה תורם לסטודנטים.

כיום, על מנת לקבל מידע על טיסות לחו"ל אין צורך להגיע לסוכנות נסיעות, מספיק לפתוח את המחשב, להיכנס לאתרי הסוכנויות ולבדוק מחירים ודילים. אם כן, מהו היתרון של פתיחת שתי סוכנויות באוניברסיטה? לפי ג'קי, מנהלת משרד "איילה נסיעות" שהצטרף השנה לאוניברסיטת בן גוריון לצד איסתא , הקמת סוכנות איילה נעשתה כיוון ש"האוניברסיטה הייתה מעוניינת שתהיה תחרות." היא מסבירה שפעמים רבות קליינטים באים עם יעד והם מנסים להתחרות, "בהחלט בכל דבר תחרות זה טוב".

IMG-20140326-WA0000

מדוע יש צורך בשתי סוכנויות? (צילום: סופיה ברג)

ובכל זאת, גם אנחנו הגענו עם מספר יעדים על מנת לבדוק עד כמה התחרות יעילה, ומצאנו כי התחרות הזו, לא תתרום לכם רבות. בדיקה השוואתית תראה שסוכנויות הנסיעות באוניברסיטה לא מציעות דילים טובים יותר מאלה שניתן למצוא בחיפוש באינטרנט, וכך גם מעידים עובדי הסוכנויות. באיסתא, עוד בטרם שאלנו על טיסה מסוימת, השיבה הנציגה כי אין סיכוי שנמצא אצלה טיסות זולות יותר מאלו המופיעות באינטרנט. כלומר, למרות אותה תחרות שניסתה האוניברסיטה ליצור בהצבת שתי הסוכנויות זו לצד זו, המחירים של שתי סוכנויות הנסיעות די דומים, ולרוב לא יותר זולים מכפי שניתן למצוא באינטרנט.

לשם השוואה בחרנו מספר יעדים, ונראה שאמנם לרוב המחירים באיילה טורס זולים יותר מאיסתא אך הפער לא גבוה, וביחס לחיפוש בסיסי באינטרנט נראה כי כמעט תמיד ניתן למצוא דיל זול יותר באינטרנט, לעיתים אף בהפרש של כמה עשרות דולרים.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של עיתון 'הבאר' ותישארו מעודכנים 

יעד

מועד

איסתא

איילה

השוואת טיסות ברשת (אתר טרווליסט)

תאילנד

ישיר

1.9-14.9

1116$

1097$

1087$

עצירת ביניים

1.9-14.9

1053$

1032$

994$

גיאורגיה

ישיר

10.9-17.9

478$

471$

475$

עצירת ביניים

10.9-17.9

445$

434$

426$

ברצלונה

ישיר

22.6-27.6

559$

649$

625$

עצירת ביניים

22.6-27.6

381$

362$

370$

רומא

ישיר

22.6-27.6

524$

519$

500$

עצירת ביניים

22.6-27.6

400$

381$

388$

 

אז מדוע יש צורך בסוכנויות הנסיעות? לפי ג'קי "באינטרנט אי אפשר להתייעץ לאן לנסוע, מה לעשות, אם זה יותר מרק לנסוע ליעד אחד ולחזור אז קצת קשה לעשות את זה באינטרנט", היא מוסיפה כי "אם מישהו עושה טעות באינטרנט הוא אחראי לטעות הזאת, אנחנו מסבירים מה הקנס וכמה ואם אפשר לבטל או לא ויש לך 24 שעות או לפעמים עד 72 שעות לחשוב, לשנות. אחר-כך אם יש בעיות יש טלפון, יש עם מי לדבר".

היא אמרה שבעתיד הקרוב, עדיין לא ברור מתי, תציע הסוכנות מבצע לזמן מוגבל לסטודנטים שבמסגרתו הסטודנט יוכל לקבל הנחה של כ-5% מסכום הקנייה, ובסך הכל עד- 200$ הנחה, וכי בהמשך צפויים מבצעים גם לעובדי האוניברסיטה, אשר כיום מקבלים הנחה רק בטיסות הממומנות על ידי האוניברסיטה.

אם כן, היכולת להיוועץ, לשאול ולקבל מענה על בעיות הם אולי היתרון היחיד של הגעה לסוכנות הנסיעות, או במילים אחרות – היחס האישי. אך בבדיקת חוויית השירות בסוכנויות באוניברסיטה, המהווה קריטריון חשוב לבחירת הסוכנות שדרכה אנו מעוניינים לטוס, בדיקתנו מצאה יחס לא סובלני בסוכנות איסתא, אי מענה באופן מספק על שאלות, ולחץ עבודה שיתכן כי נובע ממחסור כוח אדם, שבגינו הנציגה אף הסבירה לנו שהיא עמוסה ולכן לא תוכל להמשיך לעזור. לעומת נציגה אחת שנכחה באיסתא בכל אחת מהפעמים שהגענו, בסוכנות איילה היו מספר יותר נציגי שירות, דבר שעלול לתת למתעניינים שירות טוב יותר ומהיר יותר.

Untitledובכל זאת, ללא הנחות לסטודנטים ו/או לעובדי האוניברסיטה, לא נראה שיש סיבה ממשית לפתיחת הסוכנויות בשטחה. סגירת עסקה מול סוכן אפשרית גם בטלפון ולכן ניתן לצפות שהאוניברסיטה תדאג שהסוכנויות בשטחה יציעו מחירים אטרקטיביים ומשתלמים לסטודנטים, כאלה שישתלמו בצורה משמעותית מול האפשרות שהולכת ונהיית יותר ויותר פשוטה בימינו – רכישה באינטרנט.

מדובר האוניברסיטה נמסר בתגובה: "מדובר בשירות חיוני עבור ציבור הסטודנטים, הסגל האקדמי והסגל המנהלי. האוניברסיטה החליטה להקל על ציבור הלקוחות הפוטנציאלי ולאפשר למשרדי נסיעות (בדומה לאוניברסיטאות מובילות בארץ ובעולם) להתמקם בקמפוס, תוך הענקת שירות אופטימלי קרוב למקום הלימודים והעבודה. בכך נחסכים טרחה ומשאבים רבים, כגון זמן יקר וכסף. יצוין, כי משרדי הנסיעות הללו (ואחרים) נבחרו בהתאם לתקנות חובת מכרזים, לאחר עריכת מכרז פומבי לרכישת שירותי נסיעות לחו"ל, בו זכו חברות, הנמנות על המובילות במשק".

אם גם לכם יש משהו לספר, לכתוב ולשתף, שלחו לנו ואולי כתבתכם תתפרסם בבאר.

3 comments

  1. בזבוז רציני. המקומות נטושים לחלוטין ומיורים.

  2. האוניברסיטה חייה בשנות ה-80. מפתיע שעדיין לא מפרסמים רשימת ציונים על לוחות מודעות כמו שהיה לפני האינטרנט…

  3. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    הכי טוב באינטרנט… מלונות דרך booking טיסות דרך חוליו ויהיה בסדר

כתיבת תגובה

על ניקי גוטמן

ניקי גוטמן
סטודנטית לספרות עברית וספרות אנגלית שנה אחרונה, הצטרפה לעיתון הבאר באפריל 2013. מקווה להצליח בעתיד בתחום הכתיבה (עיתונאית ויצירתית) והכי חשוב להיות תמיד קרובה למשפחה.
Scroll To Top