הסערה סביב הנופש השנתי באילת של אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת בן-גוריון לא שוככת, והכשלים הולכים ומצטברים. עם זאת, הטענות הרבות כלפיי האגודה ונציגיה נהדפות בזו אחר זו, תוך הדגשה כי הטעויות נעשות בתום לב וכי האגודה פועלת בשקיפות מלאה, כאשר מטרתה האחת והיחידה היא טובת הסטודנטים. האמנם?
התאריך הוא 12.12.13. כפי שנמסר לעיתון הבאר, באגודת הסטודנטים של אוניברסיטת בן-גוריון מבינים שלמרות התנאי שנקבע במכרז לנופש באילת, לפיו החברה אשר תזכה במכרז של אגודת הסטודנטים לא תוכל להפיק נופש נוסף באילת באותם התאריכים, הנופש של האגודה יתקיים השנה בדיוק באותם התאריכים של נופש "פאנג'ויה", שיופק גם הוא על-ידי אותה חברה: "פלס-גרופ". כעת ישנן שתי אופציות: האחת, לבטל את ההסכם עם החברה ולצאת למכרז חדש. השנייה, להמשיך כאילו הכל כרגיל. האופציה השנייה היא שנבחרה.
שבועיים וחצי לאחר מכן, התאריך הוא 30.12.13. הסטודנטים של אוניברסיטת בן-גוריון, שהמתינו בקוצר רוח לפרסומים אודות הנופש באילת ושמרו אמונים לאגודת הסטודנטים, מתוודעים לראשונה כי הנופש המיוחל יתקיים בתאריכים 24-26.4.14, במקביל לאירוע הפאנג'ויה, אך אגודת הסטודנטים מדגישה שמדובר ב"אירוע אחר ונפרד… עם מלונות רק שלנו, מסיבות רק שלנו והפתעות רק שלנו".
• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של עיתון 'הבאר' ותישארו מעודכנים
לאחר כשבוע הסטודנטים נדהמו לגלות שלא רק ששניים מחמשת המלונות המוצעים יהיו משותפים לשני האירועים, אלא שאחד מהם, "אמריקנה", יעלה להם 170 שקלים יותר מאשר בנופש המקביל. לצערם הרב, לא נותרה להם בשלב זה כל אלטרנטיבה, שכן הכרטיסים לאירוע הפאנג'ויה אזלו כשבועיים קודם לכן. הרוחות החלו לנשב וטענות החלו לעלות דרך דף הפייסבוק של האגודה: "…לאן הכסף שלנו הולך? למה אנחנו משלמים הרבה יותר ממה שאנחנו אמורים לשלם?", כתב סטודנט באכזבה.
"אנחנו ארבע, ואין חדר מתאים… ושני חדרים ל-2 אתם לא מאפשרים לתת על חשבון תור אחד… אז הבחורה החביבה מציעה לי לקחת חדר ל-5, 'פשוט תמצאי פה עוד אחד שיצטרף..'. מאוד הגיוני ללכת באותו הרגע ממש לכל האנשים הזרים שסביבי ולשאול מי רוצה להיות איתנו בחדר ל-5, במלון מרקש, שאגב- נמצא בטיזנאמו. בטוחה שכולם יקפצו על המציאה". (מתוך דף הפייסבוק של אגודת הסטודנטים)
אם באגודת הסטודנטים, שידועה כאחת האגודות החזקות ביותר כיום בישראל, חשבו שכאן זה נגמר – מפה והלאה המצב רק החמיר, והמוניטין של האגודה צנח בהתאמה. כחלק מהפקת לקחים מהעבר, הפעם נקבע כי ההרשמה לתורים תחולק לפי שיטת "כל הקודם זוכה", דרך הרשמה אינטרנטית שנפתחה ביום חמישי, 9.1.14 בשעה 10:00 בבוקר. הסטודנטים שיתפו פעולה אולם גם פה הבעיות החלו לצוף במהרה. נועה רוי, סטודנטית להנדסת מערכות מידע, שהייתה מיחידי הסגולה שזכו לתור ביום ראשון, גילתה לתדהמתה שכבר לאחר כשעתיים מרגע פתיחת ההרשמה לא נותרו חדרים לזוגות ולרביעיות, ופרסמה פוסט זועם בדף הפייסבוק של האגודה: "…כנראה שמישהו כאן לא יודע לעשות חשבון אם זו כמות החדרים שהוזמנה. עכשיו אני לא במלון עם חברים, במלון לא מרכזי ויקר משמעותית ש-'כפו' עליי… פשוט בושה!!!". התגובה אשר התקבלה מהאגודה הייתה: "אנחנו פועלים כעת להוספת חדרים נוספים ".
"…אתם חצופים ברמה מטורפת!! לא רק שעשיתם את ההרשמה בצורה הכי לא יעילה שיש, אני וחברות שלי היינו צריכות להתפצל בין 3 מלונות שונים כי אתם לא תכננתם כמו שצריך את חלוקת המקומות!!… אז מה שווה כל האילת הזה אם אי אפשר להיות עם חברים שלנו מתי שרוצים וכמה שרוצים…" (מתוך דף הפייסבוק של אגודת הסטודנטים)
מכאן והלאה הציפו עשרות סטודנטים זועמים את דף הפייסבוק, וככל הנראה את כתובת האימייל של אגודת הסטודנטים. רבים מהם הביעו תסכול ואכזבה עמוקה מהאגודה, חלקם ויתרו על הנופש לחלוטין, ואחרים הלינו על מחירי המלונות, האלכוהול ועל הצמידים במחירים המופקעים (298 ₪ לסטודנט חבר אגודה ו-439 ₪ לאורח), עוד תלונות עלו על העמידה הממושכת בתורים שלא הניבה פרי, על הטרטור ובזבוז הזמן לפני תקופת הבחינות, על מרחק המלונות ועוד טענות קשות כנגד התנהלות האגודה, שנראה כי כושלת בניסיון לאלתר בעודה מתעסקת בכיבוי שריפות המוניות ומציעה מידי יום חדרים במלונות חדשים.
לאחר שלא פסקו התלונות החליטה האגודה במהלך יום שני בצעד חסר-תקדים להשהות את המכירה ביום אחד. בינתיים, נוספו עוד מלונות ועוד חדרים, הוזלו מחירי הצמידים בשקלים בודדים (265 ₪ לסטודנט חבר אגודה ו-415 ₪ לאורח), ומה עם הייחודיות? נקבע כי בשני ערבי הנופש יתקיימו מסיבות משותפות עם נופש הפאנג'ויה בחוף הדקל. דווקא על מיקום מסיבת הצהריים ביום שישי, שבכל מקרה הייתה אמורה להיות סגורה לבן גוריון, שלחה האגודה סקר לסטודנטים.
"…הגעתי לתור שלי עם כל הטפסים מוכנים… הנציגה אמרה שהיא בדיוק מכרה את החדר האחרון… ואז משום מקום מישהי אומרת לה 'תקבלי אותו'… הנציגה חשבה שהיא מדברת אליי, אבל אז הגיע הבחור שנשלח על-ידי נציגת ההפקה… הסתכלתי עליה בקטע שלא הגיוני מה שהולך פה ואז היא אמרה למוכרנית שתקבל גם את החדר שלי". (מתוך דף הפייסבוק של אגודת הסטודנטים)
"כל ההתעקשות הזאת לקבוע את הנופש לסופ"ש שעוד עשרות אוניברסיטאות ומכללות מתוכננות להיות בו, למה?! למה אנחנו צריכים את הטירוף הזה?? אם כבר בן גוריון בהפקה נפרדת, אז הפקה נפרדת לחלוטין!", שוטחת את טענותיה ברית יונה, סטודנטית לפסיכולוגיה וכלכלה, "בפועל נוצר מצב שבו כל המלונות הבינוניים ששירתו אותנו בשנים האחרונות נסגרו על ידי הפאנג'ויה (קיסר, אמריקנה ונוספים) – מלונות שיכלו לתת פתרון לסטודנטים רבים כרגע!"
טענותיה של ברית מוצדקות, ומעלות שאלות נוקבות שיש לתת עליהן את הדין – כיצד קרה שאותה חברה מפיקה שני נופשים במקביל, על אף ההסכם שאוסר זאת? מדוע קיבלה אגודת הסטודנטים את ההחלטה לקיים את הנופש למרות זאת? מדוע פרסמה האגודה את הפרטים אודות הנופש בשלב כֹה מאוחר? כיצד ייתכן ששני נופשים מופקים על-ידי אותה חברה, ובאחד מהם המחירים גבוהים יותר והארגון ברמה נמוכה יותר? ויותר מכך, מי מרוויח כתוצאה מהשינויים התכופים שנעשים בנופש במהלך השבוע האחרון? כרגע אנו יודעים רק מי מפסיד.
מוועדת הביקורת של אגודת הסטודנטים, אליה פנינו בבקשה לעיין בפרוטוקולים של ועדת המכרזים, נמסר כי לא ניתן לספק את המידע כיוון "שיש חשש שפרסום המידע יכול לפגוע באגודה… ובתחרותיות של האגודה", זאת בהתאם לסעיף 22.3 לתקנון אגודת הסטודנטים שמאשר אי מסירת מידע שעלול לגרום "לנזק ברור לאגודה או לאדם כלשהו".