br>

גבינה צהובה, מעט שום כתוש וזית. br>
סוגרים לכדור. מסדרים את הכדורים בתבנית, כשצד סגירת הכדור כלפי מטה.
מורחים את החלק העליון בביצה טרופה. מפזרים פרג או שומשום. br>
אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 30 דקות, בתאבון(: br>
2 עיגולי מלאווח, מופשרים כ- 10 דקות מחוץ למקפיא
1 קופסת שימורי זיתים ללא גרעינים (ירוקים או שחורים או גם וגם), מסוננים היטב
2-3 פרוסות גבינה צהובה (מה שאוהבים- עמק, גלבוע, אמנטל וכד')
1 שן שום כתושה
1 ביצה טרופה
מעט שומשום/ פרג/קצח לעיטור (לא חובה)
אופציה: 4 כפות ממרח עגבניות מיובשות או ממרח פסטו. br>
הכנה:
חותכים את פרוסות הגבינה הצהובה לפיסות בגודל כ- 1 ס"מ. חותכים כל עיגול מלאווח לכ- 15 קוביות. מניחים מעל כל חתיכת מלאווח פיסת גבינה צהובה, מעליה מניחים מעט שום כתוש ומעל הכל- זית (במידה ומוסיפים ממרח עגבניות או פסטו מוסיפים מעל הגבינ"צ). סוגרים לכדור. מסדרים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשצד סגירת הכדור ("תפר") כלפי מטה, ומורחים את החלק העליון בביצה טרופה. מפזרים פרג או שומשום. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 30 דקות, עד להזהבה. אפשר לאכול חם או בטמפרטורת החדר. br>
החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון שאתם חייבים לשתף? שלחו לנו ואולי הוא יתפרסם ב"באר".