במיה ואורז, שני מוצרים כל כך בסיסיים, הופכים למתכון מיוחד וטעים, ולכל זה מתווספים גם ערכים תזונתיים גבוהים. אז מי אמר שטבעונים לא נהנים?
רכיבים:
1 בצל קצוץ
3 שיני שום כתושות
1 חב' במיה קפואה
פחית (400 גרם) עגבניות מרוסקות (מומלץ תוצרת איטליה)
כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס נענע
1/3 כוס מים רותחים
2 כפות מיץ לימון
1 כפית סוכר חום
1 כפית טבסקו (לא חובה)
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית לטיגון
1 כוס אורז, מבושל לפי ההוראות על האריזה
• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של עיתון 'הבאר' ותישארו מעודכנים
הכנה:
מחממים בסיר את שמן הזית על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה קלה. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את הבמיה, מערבבים, מכסים חלקית ומטגנים כ-5 דקות, תוך ערבוב מידי פעם. מוסיפים את העגבניות ומערבבים. כעבור דקה מוסיפים את הפטרוזיליה והנענע ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים, את מיץ הלימון, הסוכר, הטבסקו, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה. מכסים, מעבירים ללהבה קטנה ומבשלים תוך ערבוב מידי פעם למשך כ- 25 דקות, עד לריכוך. מתקנים תיבול ומסירים מהאש. מגישים חם על אורז לבן.
אם גם לכם יש משהו לספר, לכתוב ולשתף, שלחו לנו ואולי כתבתכם תתפרסם בבאר.