זה בדיוק הזמן לגשת לסופר, לקחת את הירק הכי עשיר שיש ולהפוך אותו למעדן משביע וטעים. מהר, לפני שהעונה תגמר.

אופים בתנור את הדלועים, מרוקנים את גרעיני וסיבי הדלעת. מכניסים לתנור עד לריכוך קל של הדלועים ומצננים.

מוסיפים את ה"בשר הטחון" ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את הצנוברים, את האורז, הפטרוזיליה והנענע, ומתבלים.

מרוקנים מעט את הדלועים, ומערבבים את התוכן עם מלית האורז. ממלאים את הדלועים במלית ומכסים כל דלעת ב"מכסה" שלה ומכניסים לתנור.
רכיבים:
6 יח' דלעת ערמונים בינוניות
רבע כוס שמן זית
למלית:
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום מעוכות וחתוכות גס
1 סלסלת פטריות פורטובלו, קצוצות ללא ה"רגל"
1/3 חב' "טחון של טבעול"
5 כפות אורז מבושל לפי ההוראות על האריזה (מומלץ בסמטי)
צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס עלי נענע חתוכים גס
מלח, פלפל שחור גרוס
1/3 כוס שמן זית
אופציה- 4 כפות צנוברים, שנקלו קלות במחבת
הכנה:
אופים בתנור את הדלועים: חותכים את הדלועים לרוחב בגובה בערך 3/4 מהדלעת (יוצרים "כובע" לכל דלעת). מרוקנים כל דלעת מגרעינים ומסיבים ומברישים במעט שמן זית (גם את הקליפה הירוקה). מניחים את הדלועים והמכסים עם החלק הכתום כלפי מטה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך כ- 15 דקות עד לריכוך קל של הדלועים. מצננים.
מכינים את המילוי: מחממים במחבת גדולה את שמן הזית (שליש כוס). מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה. מוסיפים את השום ואת הפטריות ומטגנים עד שהנוזלים שהפטריות הגירו מתאדים (לא נורא אם נשארים מעט נוזלים). מוסיפים את ה"בשר הטחון" ומטגנים תוך ערבוב מידי פעם למשך כ-5 דקות עד להשחמה קלה. מוסיפים את הצנוברים ומערבבים. מוסיפים את האורז, הפטרוזיליה והנענע, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים מעט.
מרוקנים מהדלועים מעט מהתוכן (החלק הכתום) כך שהחלק הפנימי של כל דלעת יהיה בעובי של כ- 1.5 ס"מ. מועכים במזלג את מה שרוקנו ומערבבים עם מלית האורז. ממלאים את הדלועים במלית האורז, מכסים כל דלעת ב"מכסה" שלה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 15 דקות. מוציאים מהתנור ומגישים חם.