מחפשים מתכון ייחודי לארוחת החג? עדיין לא מצאתם את המאכל שיוסיף צבע לשולחן? לקראת ערב חג הפסח החלטנו להביא לכם מתכון טעים (וכשר!) שישדרג את הארוחה שלכם ויחולל פלאים בקרב האורחים שלכם.
למלית- מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים פטריות ומתבלים.
מטגנים את החציל עד להזהבה.
מערבבים את האורז עם הבצל, הפטריות והחציל, קוביות העגבניות,טימין, ערמונים ופיסטוקים.
חותכים את הקישואים לרוחבם בחלקם העליון ומרוקנים את הגרעינים בעזרת כפית.
מסדרים את הירקות בתבנית וממלאים אותם במלית.
שופכים את הרוטב לתבנית עם הממולאים, ומניחים אותם על הכיריים.
מעבירים לתנור שחומם מראש עד שהירקות מתרככים. מגישים חם. בתאבון(:
רכיבים:
4 קישואים עגולים
2 פלפלים אדומים
3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
למלית:
כוס אורז (עדיף בסמטי אבל לא חובה), מבושל לפי ההוראות על האריזה
בצל קצוץ
סלסלת פטריות שמפיניון (ללא ה"רגל"), חתוכות לקוביות
חציל קטן חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
2-3 שיני שום כתוש (לפי הטעם)
2 כפות עגבניות מרוסקות/ קוביות עגבניות מקופסא
3 גבעולי טימין (העלים בלבד)
חב' (100 גרם) ערמונים בואקום, חצויים
3 כפות פיסטוקים (לא חובה)
שמן זית לטיגון
שמן קנולה לטיגון
מלח, פלפל לבן טחון
לרוטב:
1/2 כוס שמן זית
2 כפות רכז רימונים (לא חובה)
כף סוכר חום (אפשר לבן אם אין חום)
1/2 כוס מרק ירקות- אם אין מרק אפשר להוסיף מים
כפית שום
קופסא (400 גרם) עגבניות מרוסקות/ קוביות עגבניות (היתרה שנשארה מהמילוי)
מלח, פלפל לבן טחון
אופן הכנה:
למלית:
מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את הפטריות, מטגנים עד שהנוזלים מהפטריות מתאדים. מתבלים במלח, פלפל וכפית שום. מעבירים לקערה.
במקביל, מפזרים מעט מלח על קוביות החציל. מחממים במחבת שמן קנולה בגובה כ- 2 ס"מ. מטגנים את החציל עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
מוסיפים לאורז המבושל את הבצל, הפטריות, החציל, 1-2 שיני שום, קוביות העגבניות, טימין, ערמונים, פיסטוקים, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
לירקות:
קישואים- חותכים את הקישואים לרוחבם בחלקם העליון (יוצרים "מכסה"). מרוקנים את הגרעינים בעזרת כפית (עדיף להשתמש, אם יש, בכפית פריזיאן- עבודת הריקון הופכת למאוד קלה).
פלפלים- חותכים את הפלפלים לרוחבם ומוציאים את הגרעינים והפסים הלבנים. חותכים שכבה דקה מתחתית הפלפלים כדי שיוכלו לעמוד יציב.
תפוחי אדמה- חותכים שכבה דקה לרוחב מתחתית תפוח האדמה כדי שיוכלו לעמוד יציב. חותכים מהצד הנגדי כרבע מתפוח האדמה. מרוקנים את פנים תפוחי האדמה (אם אין כפית פריזיאן, עדיף לוותר על תפוחי האדמה ולהוסיף עוד קישואים/ פלפלים, מאחר ויהיה קשה לרוקן אותם בצורה אחרת).
מסדרים את הירקות בתבנית שמתאימה לכיריים ולתנור (אם אין כזו, אפשר להעביר בזהירות לאחר בישול בסיר על הכיריים לתבנית אפייה שמתאימה לתנור). ממלאים את הירקות במלית. את הקישואים והפלפלים מכסים ב"מכסה" שלהם (את הפלפלים אפשר לכסות בפרוסת עגבנייה במקום מכסה הפלפל). את תפוחי האדמה אין צורך לכסות.
לרוטב:
מערבבים היטב בקערה את שמן הזית, רכז רימונים, סוכר, ציר ירקות (מרק) או מים, שום, וקוביות עגבניות (משתמשים ביתרת הקופסא מהכנת המלית).
מתבלים במלח ובפלפל. שופכים את הרוטב לתבנית עם הממולאים.
מניחים את התבנית עם הממולאים על הכיריים ועל להבה בינונית מביאים את הרוטב לרתיחה.
שופכים 1-2 כפות מהרוטב על המלית של כל אחד מהירקות.
מכסים את התבנית (בנייר כסף או מכסה מתאים) ומבשלים על אש נמוכה כשעה ורבע.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות (משאירים מכוסה) למשך 30-45 דקות, עד שהירקות מתרככים. מורידים את הכיסוי, ואופים 20-30 דקות עד שהירקות משחימים. מגישים חם.
אם גם לכם יש משהו לספר, לכתוב ולשתף, שלחו לנו ואולי כתבתכם תתפרסם בבאר.