כאן בבאר כבר מזמן הראנו לכם שמתכונים טבעוניים ניתן להכין בלי בעיה. היום אנחנו מביאים לכם עוד מתכון מקורי, מיוחד וקל: ממרח פטריות שמתאים לכל ארוחה והולך עם כל מאכל!
רכיבים:
1 בצל, קצוץ
2 סלסלות פטריות פורטובלו, קצוצות (ללא ה"רגל")
1 חבילה פטריות מיובשות (פורצ'יני/יער/תערובת פטריות) מומלץ אך לא חובה
1/2 כוס יין אדום
1 כף רוטב סויה
2 שיני שום כתושות
1 כוס אגוזי פקאן (אפשר לערבב עם אגוזי מלך)
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית לטיגון
• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של עיתון 'הבאר' ותישארו מעודכנים
הכנה:
1. משרים את הפטריות המיובשות בקערה עם מים רותחים למשך כ- 20 דקות.
2. במקביל- מחממים שמן במחבת רחבה על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה. מוסיפים את פטריות הפורטבלו (הטריות) ומטגנים כ- 5 דקות תוך ערבוב מידי פעם. "סוחטים" את הפטריות המיובשות מנוזלים, מוסיפים למחבת ומקפיצים כ- 5 דקות נוספות.
3. מוסיפים שום, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים סויה ויין ומבשלים מספר דקות נוספות, תוך ערבוב מידי פעם, עד שהנוזלים מתאדים. מצננים.
4. טוחנים במעבד מזון/בלנדר מוט את האגוזים (או שקונים אגוזים טחונים). מוסיפים את הפטריות וטוחנים לממרח חלק. מגישים בטמפרטורת החדר או קר, לצד לחמים/קרקרים.
החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון שאתם חייבים לשתף? שלחו לנו ואולי הוא יתפרסם ב"באר".
אויש זה נראה טוב