/ מתכונים / סלטים ומנות פתיחה / טבעוני: ממרח פטריות ואגוזים

טבעוני: ממרח פטריות ואגוזים

כאן בבאר כבר מזמן הראנו לכם שמתכונים טבעוניים ניתן להכין בלי בעיה. היום אנחנו מביאים לכם עוד מתכון מקורי, מיוחד וקל: ממרח פטריות שמתאים לכל ארוחה והולך עם כל מאכל!

 

מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את הפטריות הטריות ולבסוף את הפטריות המיובשות לאחר שהושרו ונסחטו.

מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את הפטריות הטריות ולבסוף את הפטריות המיובשות לאחר שהושרו ונסחטו.

 

מוסיפים שום, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים סויה ויין ומבשלים מספר דקות נוספות לאידוי הנוזלים

מוסיפים שום, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים סויה ויין ומבשלים מספר דקות נוספות לאידוי הנוזלים

 

טוחנים במעבד מזון/בלנדר מוט את האגוזים. מוסיפים את הפטריות וטוחנים לממרח חלק.

טוחנים במעבד מזון/בלנדר מוט את האגוזים. מוסיפים את הפטריות וטוחנים לממרח חלק.

 

חלק. מגישים בטמפרטורת החדר או קר, לצד לחמים/קרקרים. בתאבון(:

חלק. מגישים בטמפרטורת החדר או קר, לצד לחמים/קרקרים. בתיאבון(:

רכיבים:
1 בצל, קצוץ
2 סלסלות פטריות פורטובלו, קצוצות (ללא ה"רגל")
1 חבילה פטריות מיובשות (פורצ'יני/יער/תערובת פטריות) מומלץ אך לא חובה
1/2 כוס יין אדום
1 כף רוטב סויה
2 שיני שום כתושות
1 כוס אגוזי פקאן (אפשר לערבב עם אגוזי מלך)
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית לטיגון

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של עיתון 'הבאר' ותישארו מעודכנים 

הכנה:

1. משרים את הפטריות המיובשות בקערה עם מים רותחים למשך כ- 20 דקות.

2. במקביל- מחממים שמן במחבת רחבה על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה. מוסיפים את פטריות הפורטבלו (הטריות) ומטגנים כ- 5 דקות תוך ערבוב מידי פעם. "סוחטים" את הפטריות המיובשות מנוזלים, מוסיפים למחבת ומקפיצים כ- 5 דקות נוספות.

3. מוסיפים שום, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים סויה ויין ומבשלים מספר דקות נוספות, תוך ערבוב מידי פעם, עד שהנוזלים מתאדים. מצננים.

4. טוחנים במעבד מזון/בלנדר מוט את האגוזים (או שקונים אגוזים טחונים). מוסיפים את הפטריות וטוחנים לממרח חלק. מגישים בטמפרטורת החדר או קר, לצד לחמים/קרקרים.

 

 

החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון שאתם חייבים לשתף? שלחו לנו ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

 

 

One comment

  1. אויש זה נראה טוב

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top