/ מתכונים / סלטים ומנות פתיחה / טבעוני: מרק ירקות בסגנון איטלקי

טבעוני: מרק ירקות בסגנון איטלקי

 

במזג אוויר שכזה, אין סיבה מספיק טובה לצאת מהבית- חוץ מארוחת שישי אצל החברים כמובן! אז אם יש לכם כוונה לצעוד משכונה לשכונה עם אוכל בין הידיים, עדיף שזה יהיה סיר מרק שיחמם אתכם קצת. מרק מינסטרונה איטלקי – במיוחד לסופ"ש הקר בב" ש. 

מצרכים:

כוס שעועית אדומה שהושרתה ללילה/ שימורי שעועית ברוטב עגבניות/ שעועית אדומה קפואה.
8 כוסות מים
2 כפות שמן
2 כפות רסק עגבניות
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום כתושות
4 גבעולי סלרי פרוסים
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 עגבניות חתוכות לקוביות (עדיף קלופות)
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות

2 בטטות חתוכות לקוביות קטנות
חצי כוס גרגירי תירס (קפואים או משימורים)
4 קישואים (רצוי זוקיני מוצקים) חתוכים לחצאי טבעות
כוס וחצי פסטה שבלולים או כל פסטה קצרה שאתם אוהבים
2 כפות עלים מגבעולי אורגנו או מגבעולי טימין (אפשר להשתמש גם בתבלין יבש).
מלח או אבקת מרק (אם יש- מומלץ ציר מרק), פלפל שחור גרוס, לפי הטעם.

*אפשר לשחק עם הירקות ועשבי התיבול כיד הדמיון- להחליף את האורגנו/טימין בבזיליקום או לוותר עליהם לחלוטין לקבלת סגנון מרק שונה.

אופן ההכנה:

שוטפים היטב במסננת את השעועית שהושרתה ומניחים בכלי מתאים למיקרוגל. מכסים במים, מוסיפים מלח, מכסים (אך משאירים פתח צר ליציאת אדים) ומכניסים למיקרוגל למשך כ- 30 דקות. מערבבים מידי-פעם, מבשלים עד לריכוך ודואגים שהשעועית לא תתפרק.
מחממים שמן בסיר על להבה בינונית, מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות עד להזהבה.
מוסיפים את השום הכתוש, רסק העגבניות והאורגנו/ טימין ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
מוסיפים את כל הירקות, השעועית הנוזלים והתבלינים. ממשיכים לבשל כ-45 דקות עד שהשעועית והירקות רכים.
מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד לריכוכה ומכבים את הלהבה.

וקצת טיפים שיקלו על עבודתכם:

* על מנת להפוך את המרק לסמיך יותר- לפני שלב הוספת הפסטה, מעבירים לקערה כשליש עד חצי מהמרק (תלוי במידת הסמיכות הרצויה) וטוחנים בבלנדר יד. מחזירים להמשך הבישול לסיר ומוסיפים את הפסטה.

* במידה ואין מיקרוגל- מכניסים לסיר את השעועית שהושרתה בלילה ומבשלים על להבה גבוהה עד לרתיחה. מוסיפים מעט מלח, מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומבשלים מכוסה חלקית כשעה עד שעה וחצי (טועמים מידי-פעם על-מנת לוודא שהיא לא מתרככת יותר מידיי ושומרת על צורתה). מסננים. אם משתמשים בשעועית קפואה משך הבישול מתקצר לפי ההנחיות על האריזה, ואם משתמשים בשימורים- מדלגים על שלב זה לחלוטין.

* טיפ לקילוף עגבניות: על-מנת לקלף עגבניות בקלילות, כל מה שצריך לעשות זה לדקור במזלג את העגבנייה במספר מקומות ולכסות אותה במים רותחים. ממתינים 2 דקות והעגבנייה מתקלפת ללא מאמץ.

אם גם לכם יש מתכון מנצח שלחו אותו אלינו ואולי הוא יתפרסם בבאר.

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top