במזג אוויר שכזה, אין סיבה מספיק טובה לצאת מהבית- חוץ מארוחת שישי אצל החברים כמובן! אז אם יש לכם כוונה לצעוד משכונה לשכונה עם אוכל בין הידיים, עדיף שזה יהיה סיר מרק שיחמם אתכם קצת. מרק מינסטרונה איטלקי – במיוחד לסופ"ש הקר בב" ש. |
|
מצרכים:
כוס שעועית אדומה שהושרתה ללילה/ שימורי שעועית ברוטב עגבניות/ שעועית אדומה קפואה. |
![]() |
2 בטטות חתוכות לקוביות קטנות חצי כוס גרגירי תירס (קפואים או משימורים) 4 קישואים (רצוי זוקיני מוצקים) חתוכים לחצאי טבעות כוס וחצי פסטה שבלולים או כל פסטה קצרה שאתם אוהבים 2 כפות עלים מגבעולי אורגנו או מגבעולי טימין (אפשר להשתמש גם בתבלין יבש). מלח או אבקת מרק (אם יש- מומלץ ציר מרק), פלפל שחור גרוס, לפי הטעם. *אפשר לשחק עם הירקות ועשבי התיבול כיד הדמיון- להחליף את האורגנו/טימין בבזיליקום או לוותר עליהם לחלוטין לקבלת סגנון מרק שונה. אופן ההכנה: שוטפים היטב במסננת את השעועית שהושרתה ומניחים בכלי מתאים למיקרוגל. מכסים במים, מוסיפים מלח, מכסים (אך משאירים פתח צר ליציאת אדים) ומכניסים למיקרוגל למשך כ- 30 דקות. מערבבים מידי-פעם, מבשלים עד לריכוך ודואגים שהשעועית לא תתפרק. וקצת טיפים שיקלו על עבודתכם: * על מנת להפוך את המרק לסמיך יותר- לפני שלב הוספת הפסטה, מעבירים לקערה כשליש עד חצי מהמרק (תלוי במידת הסמיכות הרצויה) וטוחנים בבלנדר יד. מחזירים להמשך הבישול לסיר ומוסיפים את הפסטה. * במידה ואין מיקרוגל- מכניסים לסיר את השעועית שהושרתה בלילה ומבשלים על להבה גבוהה עד לרתיחה. מוסיפים מעט מלח, מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומבשלים מכוסה חלקית כשעה עד שעה וחצי (טועמים מידי-פעם על-מנת לוודא שהיא לא מתרככת יותר מידיי ושומרת על צורתה). מסננים. אם משתמשים בשעועית קפואה משך הבישול מתקצר לפי ההנחיות על האריזה, ואם משתמשים בשימורים- מדלגים על שלב זה לחלוטין. * טיפ לקילוף עגבניות: על-מנת לקלף עגבניות בקלילות, כל מה שצריך לעשות זה לדקור במזלג את העגבנייה במספר מקומות ולכסות אותה במים רותחים. ממתינים 2 דקות והעגבנייה מתקלפת ללא מאמץ. אם גם לכם יש מתכון מנצח שלחו אותו אלינו ואולי הוא יתפרסם בבאר. |