/ מתכונים / קינוחים / טבעוני: שטרודל אגוזים ומייפל מהיר וקל

טבעוני: שטרודל אגוזים ומייפל מהיר וקל

כולם יודעים שארוחת שישי ללא קינוח היא לא ארוחה. השבוע החלטנו לתת לכם את האפשרות להשלים את הארוחה שלכם עם קינוח קל, מהיר והכי חשוב – טעים.

 

מערבבים היטב את האגוזים, המייפל, הסוכר, תמצית הווניל והצימוקים.

מערבבים היטב את האגוזים, המייפל, הסוכר, תמצית הווניל והצימוקים.

 

פורסים על משטח את מלבן הבצק כך שחלקו הארוך קרוב אלינו. מניחים על 1/3 מהבצק את תערובת האגוזים.

פורסים על משטח את מלבן הבצק כך שחלקו הארוך קרוב אלינו. מניחים על 1/3 מהבצק את תערובת האגוזים.

 

מתחילים לגלגל את הבצק מהצד שקרוב אלינו החוצה. אחרי גלגול אחד מקפלים את השוליים (הצדדים) וסוגרים אותם היטב.

מתחילים לגלגל את הבצק מהצד שקרוב אלינו החוצה. אחרי גלגול אחד מקפלים את השוליים (הצדדים) וסוגרים אותם היטב.

 

ממשיכים בגלגול הבצק ליצירת "צינור". מניחים את השטרודל על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

ממשיכים בגלגול הבצק ליצירת "צינור". מניחים את השטרודל על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

 

מברישים את החלק העליון במעט חלב סויה ואופים בתנור עד להזהבה. מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר. בתיאבון(:

מברישים את החלק העליון במעט חלב סויה ואופים בתנור עד להזהבה. מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר. בתיאבון(:

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של עיתון 'הבאר' ותישארו מעודכנים 

רכיבים:
1.5 כוסות תערובת אגוזים טחונים גס (מה שאוהבים- פקאן, מלך, לוז, ברזיל וכד')
5 כפות סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס סוכר דמררה (חום בהיר)
אופציה- 2 כפות צימוקים בהירים
חצי חב' בצק פילאס (אפשר להמיר בבצק עלים), שהופשר לפי ההוראות על האריזה
להברשה: מעט חלב סויה
אבקת סוכר לעיטור

הכנה:

הכנת המלית: מערבבים היטב את האגוזים, המייפל, הסוכר, תמצית הווניל והצימוקים.
הרכבת השטרודל: פורסים על משטח את מלבן הבצק כך שחלקו הארוך קרוב אלינו. מניחים על 1/3 מהבצק את תערובת האגוזים (בשליש שקרוב אלינו) ומתחילים לגלגל את הבצק מהצד שקרוב אלינו החוצה. אחרי גלגול אחד מקפלים את השוליים (הצדדים) וסוגרים אותם היטב. ממשיכים בגלגול הבצק ליצירת "צינור". מניחים את השטרודל על תבנית מרופדת בניר אפיה כך שה"תפר" כלפי מטה.
מברישים את החלק העליון במעט חלב סויה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך כ- 25 דקות, עד שהשטרודל מזהיב. מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר.

 

החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון שאתם חייבים לשתף? שלחו לנו ואולי הוא יתפרסם ב"באר".

 

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top