כולם יודעים שארוחת שישי ללא קינוח היא לא ארוחה. השבוע החלטנו לתת לכם את האפשרות להשלים את הארוחה שלכם עם קינוח קל, מהיר והכי חשוב – טעים.

מתחילים לגלגל את הבצק מהצד שקרוב אלינו החוצה. אחרי גלגול אחד מקפלים את השוליים (הצדדים) וסוגרים אותם היטב.

מברישים את החלק העליון במעט חלב סויה ואופים בתנור עד להזהבה. מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר. בתיאבון(:
• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של עיתון 'הבאר' ותישארו מעודכנים
רכיבים:
1.5 כוסות תערובת אגוזים טחונים גס (מה שאוהבים- פקאן, מלך, לוז, ברזיל וכד')
5 כפות סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס סוכר דמררה (חום בהיר)
אופציה- 2 כפות צימוקים בהירים
חצי חב' בצק פילאס (אפשר להמיר בבצק עלים), שהופשר לפי ההוראות על האריזה
להברשה: מעט חלב סויה
אבקת סוכר לעיטור
הכנה:
הכנת המלית: מערבבים היטב את האגוזים, המייפל, הסוכר, תמצית הווניל והצימוקים.
הרכבת השטרודל: פורסים על משטח את מלבן הבצק כך שחלקו הארוך קרוב אלינו. מניחים על 1/3 מהבצק את תערובת האגוזים (בשליש שקרוב אלינו) ומתחילים לגלגל את הבצק מהצד שקרוב אלינו החוצה. אחרי גלגול אחד מקפלים את השוליים (הצדדים) וסוגרים אותם היטב. ממשיכים בגלגול הבצק ליצירת "צינור". מניחים את השטרודל על תבנית מרופדת בניר אפיה כך שה"תפר" כלפי מטה.
מברישים את החלק העליון במעט חלב סויה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך כ- 25 דקות, עד שהשטרודל מזהיב. מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר.
החברים אומרים שאתם חייבים ללכת למאסטר שף? יש לכם מתכון שאתם חייבים לשתף? שלחו לנו ואולי הוא יתפרסם ב"באר".