/ מתכונים / קינוחים / כדורי שוקולד במילוי חמאת בוטנים

כדורי שוקולד במילוי חמאת בוטנים

העולם מלא במחלוקות, אבל יש דבר אחד שכולם מסכימים לגביו -  צריך הרבה כוח רצון כדי לסרב לשוקולד טוב! השבוע הבאנו לכם מתכונים שגם האנשים עם כוח הרצון הגדול ביותר בעולם לא יוכלו לסרב להם. סדרת מתכוני שוקולדים מתוקים וקלים – כמו שאתם אוהבים.

 

 

ממיסים את החמאה עם השוקולד המריר והחלב. מוסיפים את הסוכר
ואת הפתיבר ואת חמאת הבוטנים. יוצרים כדור מהתערובת.
 
מגלגלים בסוכריות צבעוניות או בקוקוס טחון ומניחים בתבנית.
שומרים במקרר לפחות שעה. בתיאבון(:

 

 

רכיבים:

4 כפות חמאת בוטנים

75 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

1/2 כוס חלב

1/4 כוס סוכר

250 גרם (חבילה) פתיבר שבור

סוכריות צבעוניות/ קוקוס טחון (לא חובה)

 

הכנה:

מכניסים את חמאת הבוטנים למקפיא למשך 15 דקות. במקביל, ממיסים במיקרו את החמאה עם השוקולד המריר והחלב.מכניסים למיקרו ל- 30 שניות ומערבבים. חוזרים על הפעולה עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה. מוסיפים את הסוכר ואת הפתיבר.מערבבים היטב. מכניסים למקפיא ל- 30 דקות. מוציאים את חמאת הבוטנים מהמקפיא ויוצרים עיגולים קטנים (בגודל "קליק") – לא נורא אם הם לא סימטריים. מחזירים למקפיא.

מוציאים את תערובת השוקולד מהמקפיא (אחרי 30 דקות הקפאה) ואת כדורי חמאת הבוטנים. לוקחים כמות של כדור פינג- פונג מתערובת השוקולד, לשים, יוצרים כדור ומועכים אותו ל"פיתה". מניחים במרכז כדור חמאת בוטנים ועוטפים בשוקולד. מגלגלים בסוכריות צבעוניות או בקוקוס טחון ומניחים בתבנית (אפשר במנג'טים). שומרים במקרר עד להגשה (לפחות שעה ואפשר כמה ימים). מספיק ל- 15 כדורים גדולים.

כתיבת תגובה

על טל רום

טל רום
שפית של עיתון הבאר מאז הקמתו, צמחונית (ומכאן המדור הצמחוני שלנו). למדה ניהול מערכות בריאות ועובדת כיום בבית חולים לחיות שדמה. המתכון שהכי נהנתה להכין: עוגת דלעת.
Scroll To Top